Savivaldybės verdiktas – iki savaitgalio miesto gatvės turi būti nuvalytos

Savaitės pradžioje kartu su bendrovės „Raguvilė“ atstovais Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus specialistams apžiūrėjus miesto gatvių bei šaligatvių būklę, įvertinus įvairias objektyvias ir subjektyvias priežastis, su sniegu iš karto tinkamai nesugebėjusiai susidoroti bendrovei nurodyta iki savaitgalio nuvalyti visas miesto gatves. 

Surašius aktus apie netinkamai atliktą darbą, bendrovei taip pat skirtos baudos, kurių bendra suma siekia beveik 6 tūkstančius eurų. Baudos dydis už nekokybiškus darbus yra apibrėžtas teikiamų paslaugų sutartyje ir priklauso nuo tam tikrų kokybinių parametrų ir terminų, per kuriuos gatvės ir šaligatviai atitinkamoje miesto vietoje turi būti nuvalyti. 

Miesto gatves ir šaligatvius prižiūri bendrovės „Raguvilė“ ir „2 MP“, parkus – bendrovė „Stebulė“, o žvyruotas gatves – valstybės įmonės „Kelių priežiūra“ Alytaus padalinys.

Būtent šios įmonės padalinys ir bendrovė „2 MP“, net ir esant pakankamai sudėtingai situacijai, Miesto ūkio specialistų teigimu, su sniego valymu savo ruožuose sugebėjo susidoroti pakankamai neblogai. 

Taip pat reikia atkreipti dėmesį, kad tinkamai gatvių priežiūrai įtakos turi ir jose stovinčios transporto priemonės. Todėl mikrorajonų gyventojų prašome vadovautis gatvių ženklais, nurodančiais stovėjimo dienas ir laiką, ir atitinkamu laiku juos patraukti, kad gatves būtų galima nuvalyti geriau. 

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą