Ruošiamės pavasariui: nulūžusias medžių šakas miesto parkuose tvarko ir savivaldybės darbuotojai

„Kaip ir visoje Lietuvoje, Alytuje žiema taip pat paliko savo pėdsaką – daugybė išlaužytų medžių, krūmokšnių. Alytus – mūsų namai, o jaukiuose ir tvarkinguose namuose ir saugiau, ir akiai maloniau. Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi kolektyvu, kuris savo pavyzdžiu įrodė meilę gamtai ir mūsų miestui. O ką darysime su parkuose surinktu turtu? Nusprendėme, kad kūrenimui tinkamą medieną padovanosime vargingai gyvenančioms šeimoms ir senoliams“, – sakė Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis. 

Nuo gausaus sniego miesto parkuose ir miškuose nukentėjusius medžius ir nulūžusias šakas tvarkyti ėmėsi ne tik UAB „Stebulė“ darbuotojai – į talką nedidelėmis grupelėmis iki 5 asmenų kovo 17–18 d. atskuba  ir Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariai, vadovai, administracijos darbuotojai. 

Talkos data pasirinkta neatsitiktinai – kovo 20-ąją minima Pasaulinė Žemės diena, diena, kuomet prasideda astronominis pavasaris. Tad kartu su atbundančia pavasario gamta ko gero kiekvienam kils noras tvarkyti supančią aplinką – sugrėbti nuo rundens likusius lapus, surinkti šiukšles, sutvarkyti nulūžusias medžių šakas ar pan.

Kasmet tokius darbus alytiškiai atlikdavo dalyvaudami kasmetinėje akcijoje „Darom“ arba kartu su kaimynais surengdami talką. Dėl šalyje įvesto karantino šiemet minėta akcija neįvyks, o ir organizuoti talkas ar didesnius nei penkių žmonių susibūrimus lauke kol kas draudžiama. 

Alytaus miesto savivaldybė prašo gyventojų karantino metu neorganizuoti įprastų, didelių pavasario talkų, o daugiabučio namo kiemo ar kitos viešosios erdvės tvarkymo darbus vykdyti atsakingai – mažomis grupelėmis, nesibūriuojant ir laikantis saugaus atstumo. Būkime supratingi – saugokime save ir aplinkinius! 

Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą