Prieš Velykas karantino reikalavimų laikymosi kontrolė Alytuje bus dar intensyvesnė

Per šią savaitę Alytaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, kartu su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, Valstybinės maisto ir veterinarijos departamento specialistais bei policijos pareigūnais Alytaus mieste patikrino 27 ūkio subjektus, kaip juose laikomasi nustatytų karantino reikalavimų. 

Nors pasak skyriaus vedėjo Ryčio Vitkausko, pastebima, kad ir gyventojai, ir paslaugų tiekėjai pastarosiomis dienomis daugiau dėmesio atkreipia į reikalavimų laikymąsi, tačiau keletą prekybos centrų teko įspėti dėl netinkamo pirkėjų srautų reguliavimo. 

Patikrinimų metu įvertinta, kaip karantino reikalavimų buvo laikomasi 6 ugdymo įstaigose, 14 grožio paslaugas teikiančių vietų, prekybos maisto bei ne maisto produktais vietose. 

Policija atliko 43 patikrinimus įmonėse ir ne maisto prekių parduotuvėse.

Vedėjo teigimu, prieš Velykas kontrolė ir jungtiniai keturių institucijų patikrinimai bus gerokai dažnesni, jie bus atliekami keletą dienų iš eilės. 

„Taip pat siūlome neatsipalaiduoti ir nepamiršti, kad ir kiekvieną dieną visos šios institucijos kiekviena atskirai atlieka priskirtų ūkio subjektų patikrinimus. Nustačius grubius pažeidimus, baudų tikrai išvengti nepavyks“, - sakė R. Vitkauskas. 

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą