Dar viena dovana Alytui – tiltelis per Alytupio upelį

Augalai, suoliukai, vaikų žaidimų aikštelė, lauko gimnastikos įrenginiai, teniso stalas, o dabar ir beveik devynių metrų ilgio tiltelis per Alytupio upelį Pirmojo Alytaus Merkinės gatvės gale padovanotas Alytui. Jį alytiškiams dovanoja bendrovė „Astra “ ir jos valdybos pirmininkas bei Alytaus miesto garbės pilietis Semionas Bondarevas.

Čia buvusį neišvaizdų, surūdijusį lieptelį pakeitė naujas 2,7 metrų pločio nerūdijančio plieno tiltelis, per kurį ne tik patogu vaikščioti pėstiesiems, bet ir pravažiuoti dviračiu. 

Šis tiltelis jungia Alytaus miesto ir rajono ribas ir tapo simboliniu gestu, kuris turėtų paskatinti sujungti pėsčiųjų ir dviračių taką už Baltosios rožės tilto link sodų bendrijos „Nemunas“ ir Merkinės gatvės, esantį rajono teritorijoje. Dar pavasario pradžioje savivaldybės susitarė, kad Alytaus rajono savivaldybė šiais metais pradės žemės išpirkimo procedūras bei tako statybos darbus.

S. Bondarevo teigimu, buvęs tiltelis į niekur nevedė, todėl nuspręsta jį atnaujinti kartu sujungiant esamą dviračių ir pėsčiųjų taką Alytaus miesto ribose ir būsimą taką Alytaus rajono ribose. „Tai bus tarsi žiedas, kuriuo naudosis pėstieji, dviratininkai, paspirtukų ar kito laisvalaikio transporto mėgėjai“.

Visus einančius per šį tiltelį nuo miesto pusės pasitiks perfrazuotos eilutės iš Salomėjos Nėries eilėraščio: „Alytupi, skubėk į Nemuną/Sakyk: Alytų mylime/Labiau mes už gyvenimą“.

Kasmet įmonės, organizacijos ar pavieniai asmenys miestui dovanoja įvairias dovanas. Visai neseniai bendrovė „Senas miškas“ padovanojo 900 medelių, kuriuos pasodino Kurorto parke. 

Įmonių grupė „Marisa“, kaip ir ankstesniais metais, šiemet vėl padovanojo sakurų, kurios pasodintos Žaliojoje gatvėje. 

2016 metais bendrovė „Coca Cola HBC Lietuva“ Jaunimo parkui padovanojo 8 suoliukus, kurie pastatyti Jaunimo parke. Vėliau jame pastatytas ir teniso stalas kurį dovanojo įmonė „Pretendentas“,  bendrovė „Tankos“ čia įrengė lauko gimnastikos kompleksą. 

Įmonė „Glass LT“ padovanojo vaikų žaidimų aikštelės kompleksą, kuris įrengtas šalia Sveikatingumo tako. Taip pat įvairiu laiku miestui padovanoti šermukšnių sodinukai, suoliukai,  metalinis ąžuolas Vilniaus-Kauno g. žiedinėje sankryžoje. 

  
AMS informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą