Topolių gatvės rekonstrukcijos pradžia – jau kitą savaitę

Daug metų laukę Topolių gatvės rekonstrukcijos, jos gyventojai pagaliau sulaukė geros žinios. Jau kitą savaitę bus pradėti darbai beveik 200 metrų atkarpoje. 

Čia ne tik atsiras naujas, 2,25 metrų pločio pėsčiųjų takas, bet ir vienoje gatvės pusėje bus įrengtos 55 patogios automobilių parkavimo vietos, iš kurių dvi numatytos neįgaliųjų transportui.

Gatvės rekonstrukcijos projektas, pasak Alytaus miesto savivaldybės Statybos skyriaus vedėjos pavaduotojo Sigito Stumbro, parengtas ir visuomenei pristatytas ir su gyventojais suderintas dar 2019 metų rudenį. 

Svarbu paminėti, kad gatvės šone įrengiant parkavimą, bus iškirstos dvi dešimtys medžių. Devyni saugotiniems nepriskirti ir trylika kitų, už kuriuos paskaičiuota beveik 4,5 tūkstančio eurų atkuriamoji vertė. Tai liepos, klevai, beržas, drebulės, šermukšniai, akacija. 

„Gyventojai projekto viešinimo metu dėl medžių šalinimo pastabų neturėjo, jie labai laukia, kada prasidės rekonstrukcijos darbai ir gyventojai galės patogiai ir saugiai palikti savo automobilius greta gatvės“, – sakė S. Stumbras.

Vadovaujantis projektu, medžiai bus kertami tik tose vietose, kur bus automobilių stovėjimo vietos ir šaligatvis. Vietoje iškirstų medžių per visą rekonstruojamos gatvės ilgį bus pasodinta 91 pusantro metro aukščio tuja. Dar 60 tujų bus sodinamos kitose savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus specialistų nurodytose vietose. 

Rekonstrukcijos metu gatvėje nuo Topolių-Kaštonų g. sankryžos iki Topolių-Statybininkų g. sankryžos bus tik vienpusis transporto priemonių eismas. Iš kiemų išvažiuojantys automobilių vairuotojai turės vadovautis kelio ženklais Nr. 420 „Važiuoti tik į dešinę“ ir Nr. 403 „Važiuoti tik į kairę“, kad eismas vyktų tik viena kryptimi. Taip pat bus įrengtas kelio ženklas Nr. 333 „Stovėti draudžiama”, kuris darbų metu apribos automobilių stovėjimą Topolių gatvėje.

Darbus atliks bendrovė „Daugesta“. Sutartyje rekonstrukcijos darbus numatyta atlikti iki spalio mėnesio, bet tikimasi, kad tai pavyks padaryti greičiau. Parkavimo ir šaligatvio įrengimas Topolių gatvėje atsieis 106 tūkstančius eurų. 

parkavimas

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą