Liepos viduryje alytiškiai rinks seniūnaičius

Pasibaigus kadencijai, šių metų liepos 12–16 dienomis Alytuje vyks nauji seniūnaičių rinkimai. Alytaus miesto gyventojai rinks 13 seniūnaičių. 

Kandidatus į seniūnaičius gali siūlyti bendruomeninės organizacijos, taip pat gyvenamąją vietą seniūnaitijoje deklaravusių ne mažiau kaip 20 gyventojų grupės. 

Kandidatu į seniūnaičius gali būti pilnametis seniūnaitijos gyventojas, deklaravęs gyvenamąją vietą toje seniūnaitijoje, kurioje jo kandidatūra siūloma į seniūnaičius. Juo negali būti asmuo, jeigu įstatymų nustatyta tvarka yra pripažintas kaltu dėl sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo padarymo ir turi neišnykusį ar nepanaikintą teistumą, yra įstatymų nustatyta tvarka uždraustos organizacijos narys, tos savivaldybės tarybos narys, savivaldybės administracijos direktorius, direktoriaus pavaduotojas, savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos valstybės tarnautojas ar darbuotojas, dirbantis pagal darbo sutartį, savivaldybės administracijos valstybės tarnautojas ar darbuotojas, dirbantis pagal darbo sutartį, asmuo, kuris teismo pripažintas neveiksniu tam tikroje srityje.

Kandidatai į seniūnaičius registruojami Alytaus miesto savivaldybės administracijos priimamajame  Rotušės a. 4 iki 2021 m. liepos 1 dienos 17 valandos. 

Įregistruotų kandidatų į seniūnaičius sąrašas bus paskelbtas liepos 5 dieną. 
Seniūnaičių rinkimai gyventojams balsuojant raštu vyks liepos 12–16 dienomis pagal tokį grafiką:
Liepos 12 d. 17–20 val. Alyčio ir Piliakalnio seniūnaitijos – Alytaus Piliakalnio progimnazijoje, Jiezno g. 1.
Liepos 13 d. 17–20 val. Volungės, Likiškių, Vidzgirio, Jurgiškių seniūnaitijos – Alytaus „Volungės“ progimnazijoje, Volungės g. 2.
Liepos 14 d. 17–20 val. Putinų, Panemunės, Kalvos seniūnaitijos – Alytaus Šaltinių progimnazijoje, Lauko g. 23.
Liepos 15 d. 17–20 val. Dvaro, Kurorto, Ulonų, Dainavos seniūnaitijos – Alytaus miesto savivaldybės administracijos priimamasis, Rotušės a. 4.
Liepos 16 d. nuo 8 iki 20 valandos taip pat Alytaus miesto savivaldybės administracijos priimamajame už savo pasirinktą seniūnaitį galės balsuoti visų seniūnaitijų gyventojai.

Rinkimai laikomi įvykusiais, jeigu rinkimuose dalyvauja ne mažiau kaip 5 procentai seniūnaitijos gyventojų, turinčių teisę rinkti seniūnaitį. Neįvykus rinkimams, pakartotiniai rinkimai organizuojami ne vėliau kaip po 2 mėnesių. Pakartotiniams rinkimams jau nebetaikomas reikalavimas dėl rinkimuose dalyvaujančių gyventojų skaičiaus.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės Vidaus administravimo skyriaus vedėjos pavaduotojos Jūratės Grinienės, pakartotiniai seniūnaičio rinkimai (jei vienos ar kitos seniūnaitijos seniūnaitis nebus išrinktas pirmame ture), bus rengiami rugpjūčio 30 – rugsėjo 3 dienomis. 
Seniūnaitis, atstovaudamas seniūnaitijos gyventojų interesams savivaldybės institucijose ir savivaldybės teritorijoje veikiančiose valstybės įstaigose, turi teisę tiesiogiai dalyvauti rengiant ir svarstant savivaldybės institucijų sprendimų projektus, kai sprendžiami klausimai yra susiję su jo atstovaujamos gyvenamosios vietovės bendruomenės viešaisiais reikalais, dalyvauja organizuojant gyventojų apklausas ir gyventojų susitikimus su savivaldybės tarybos nariais, savivaldybės administracijos direktoriumi arba šio įgaliotu atstovu, kitais savivaldybės ir valstybės institucijų ir įstaigų atstovais. 

Seniūnaitis skatina gyventojus prižiūrėti gyvenamosios vietovės teritoriją, rūpintis aplinkos apsauga, rūpintis labiausiai pažeidžiamais bendruomenės nariais (socialinę riziką patiriančiomis šeimomis, nepilnamečiais, vienais gyvenančiais asmenimis, neįgaliaisiais), organizuoti sveikatinimo, kultūros ir sporto renginius ir juose dalyvauti, organizuoti bendruomenės saugumo užtikrinimo priemones ir jose dalyvauti, puoselėti savo gyvenamosios vietovės materialųjį ir nematerialųjį paveldą.

Daugiau informacijos dėl seniūnaičių rinkimų: Jūratė Grinienė, Alytaus miesto savivaldybės administracijos Vidaus administravimo skyriaus vedėjo pavaduotoja, tel. 8 620 24184, el. p. jurate.griniene@alytus.lt 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija
 

Komentarai

  • DO YOU NEED A FINANCIAL HELP? ARE YOU IN ANY FINANCIAL CRISIS OR DO YOU NEED FUNDS TO START UP YOUR OWN BUSINESS? DO YOU NEED FUNDS TO SETTLE YOUR DEBT OR PAY OFF YOUR BILLS OR START A GOOD BUSINESS? DO YOU HAVE A LOW CREDIT SCORE AND YOU ARE FINDING IT HARD TO OBTAIN CAPITAL SERVICES FROM LOCAL BANKS AND OTHER FINANCIAL INSTITUTES? HERE IS YOUR CHANCE TO OBTAIN FINANCIAL SERVICES FROM OUR COMPANY. WE OFFER THE FOLLOWING FINANCE TO INDIVIDUALS- *COMMERCIAL FINANCE
    *PERSONAL FINANCE
    *BUSINESS FINANCE
    *CONSTRUCTION FINANCE
    *BUSINESS FINANCE AND MANY MORE:
    FOR MORE DETAILS.CONTACT ME VIA.
    Contact Our Customer Care:
    EMAIL: :bullsindia187@gmail.com
    (CALL/WHATS APP) :+918130061433
    Our services... Guaranteed 100%

Parašykite komentarą