Prasidėjo globėjų savaitė

Lietuvoje kasmet šimtai vaikų praranda tėvų globą. Didžioji dalis vaikų netenka tėvų globos dėl įvairių priežasčių – tėvų netinkamo elgesio, nesirūpinimo vaikais, netinkamos vaikų priežiūros ar negebėjimo savo vaikams sukurti saugią aplinką. 

Pasak psichologų, vaikai privalo turėti suaugusį žmogų, į kurį norėtų lygiuotis, kad galėtų atrasti savo identitetą ir vidinę harmoniją su savimi. 

Daugeliui globojamų vaikų globėjai tampa tikrąja šeima, kurioje randamas saugumas ir šiluma. Vaikas, ateidamas į globėjų šeimą, atsineša skaudžią savo gyvenimo istoriją, paženklintą netektimis, nusivylimais, traumomis. 

Globos centrų specialistai pasiruošę padėti vaikams ir jų globėjams – nuo išsamių 3 mėnesius trunkančių mokymų prieš globą iki specializuotos įvairiapusės pagalbos jau globojant.

Lietuvoje pirmą liepos mėnesio sekmadienį minima Globėjo diena.

Alytaus miesto Šeimos centro Globos centras kviečia kartu minėti šią dieną. Renginiai vyks:

birželio 28 dieną 16 val. Alytaus miesto teatro prieigose (Rotušės aikštėje) vyks piešinių paroda „Svajonių aitvarai“. Šią parodėlę galėsite matyti visą savaitę (birželio 28 d. – liepos 3 d.). 

liepos 1 dieną 16 val. pakviesime Alytaus miesto šeimas į žygį po Alytų „Geriausių sprendimų vedini: istorinės  žinios apie globą Alytuje...ir ne tik“. Kelionę pradėsime susirinkę prie fontano Rotušės aikštėje, prie Alytaus miesto savivaldybės.

liepos 4 dieną 11 val. Alytaus Šv. Kazimiero bažnyčioje, Varėnos g. 24a, bus laikomos Šv. Mišios už Alytaus miesto globėjų ir įtėvių šeimas.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą