Pakartotiniai seniūnaičių rinkimai – rugsėjo 3 dieną. Aktyviai dalyvaukite!

Kviečiame alytiškius būti aktyviais ir išrinkti dešimties Alytaus miesto savivaldybės senūnaitijų seniūnaičius. Primename, kad pirmas seniūnaičių rinkimų etapas vyko liepos mėnesį ir jame jau išrinkti Piliakalnio, Kurorto ir Kalvos seniūnaitijų seniūnaičiai. 

Į Alyčio seniūnaitijos seniūnaičius nebuvo pateikta jokia kandidatūra, todėl rinkimai šioje seniūnaitijoje nevyko, o kitose seniūnaitijose neužteko gyventojų kvorumo.

Pirmasis Alyčio seniūnaitijos seniūnaičio rinkimų etapas vyks rugpjūčio 30 d. nuo 17 iki 20 val. Alytaus Piliakalnio progimnazijoje (Jiezno g. 1, Alytus). Šios seniūnaitijos gyventojai galės balsuoti už vienintelį kandidatą  į seniūnaičius - Vaclovą Goštautą. 

Antrasis seniūnaičių rinkimų etapas gyventojams balsuojant raštu vyks rugsėjo 3 d., nuo 8 iki 20 valandos Alytaus miesto savivaldybės administracijos priimamajame (Rotušės a. 4, Alytus). Čia už pirmajame ture neišrinktus seniūnaičius galės balsuoti visų seniūnaitijų gyventojai. Jeigu nutiks taip, kad Alyčio seniūnaitis nebus išrinktas rugpjūčio 30 d. tuomet atiduoti balsą už jį taip pat bus galima rugsėjo 3 d. savivaldybėje. 

Kandidatai į seniūnaičius antrame rinkimų ture:

1.Alyčio  - Vaclovas Goštautas  (jeigu nebus išrinktas I ture)

2.Dainavos - Mantas Balynas

3.Dvaro - Aldona Marcinkevičienė

4.Jurgiškių - Rimantė Adomaitienė

5.Likiškių - Kęstutis Šlekys

6.Panemunės - Irina Juškauskienė

7.Putinų - Tadas Čiakas

8.Ulonų - Petras Sabaitis

9.Vidzgirio - Ramūnas Masiulionis

10.Volungės - Raimonda Remeikienė

Kandidatus į seniūnaičius galėjo siūlyti bendruomeninės organizacijos, taip pat gyvenamąją vietą seniūnaitijoje deklaravusių ne mažiau kaip 20 gyventojų grupės. 

Kokios yra seniūnaičių teisės ir pareigos?

Seniūnaitis, atstovaudamas seniūnaitijos gyventojų interesams savivaldybės institucijose ir savivaldybės teritorijoje veikiančiose valstybės įstaigose, turi teisę tiesiogiai dalyvauti rengiant ir svarstant savivaldybės institucijų sprendimų projektus, kai sprendžiami klausimai yra susiję su jo atstovaujamos gyvenamosios vietovės bendruomenės viešaisiais reikalais, dalyvauja organizuojant gyventojų apklausas ir gyventojų susitikimus su savivaldybės tarybos nariais, savivaldybės administracijos direktoriumi arba šio įgaliotu atstovu, kitais savivaldybės ir valstybės institucijų ir įstaigų atstovais. 

Seniūnaitis skatina gyventojus prižiūrėti gyvenamosios vietovės teritoriją, rūpintis aplinkos apsauga, rūpintis labiausiai pažeidžiamais bendruomenės nariais (socialinę riziką patiriančiomis šeimomis, nepilnamečiais, vienais gyvenančiais asmenimis, neįgaliaisiais), organizuoti sveikatinimo, kultūros ir sporto renginius ir juose dalyvauti, organizuoti bendruomenės saugumo užtikrinimo priemones ir jose dalyvauti, puoselėti savo gyvenamosios vietovės materialųjį ir nematerialųjį paveldą.

Kada rinkimai laikomi įvykusiais?

Pirmajame etape rinkimai laikomi įvykusiais, jeigu rinkimuose dalyvauja ne mažiau kaip 5 proc. seniūnaitijos gyventojų, turinčių teisę rinkti seniūnaitį. Neįvykus rinkimams, rengiami pakartotiniai rinkimai. Jiems jau nebetaikomas reikalavimas dėl rinkimuose dalyvaujančių seniūnaitijos gyventojų kvorumo.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija
    

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą