Multidimensinė šeimos terapijos programa: kam ji skirta ir kuo naudinga?

Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Valstybės vaiko teisų apsaugos ir įvaikinimo tarnyba kartu su Norvegijos fondais vykdo Multidimensinę šeimos terapijos projektą. Jis yra visapusiškai į šeimą orientuota elgesio keitimo programa vaikams ir jaunuoliams, kurių elgesys ryškiai skiriasi nuo įprastų amžiaus, kultūros ir etinių normų, nepasiduoda poveikiui, taikomam bendrojo ugdymo aplinkoje, yra socialiai nepriimtinas, delinkventinis, agresyvus, provokuojantis, susijęs su staigiais emocijų pokyčiais. 

Multidimensinė šeimos terapija padeda geriau suprasti vaiką ar jaunuolį supantį pasaulį bei jaunam žmogui sudaro galimybę pačiam keisti savo elgesio modelius.

Ši terapija pagerina jaunuolių ir šeimų gyvenimus, paveikdama keturias susijusias sritis: vaiką, jaunuolį (-ę), tėvus, šeimą, bendruomenę.

Siekdama sudaryti galimybę vaikui ar jaunuoliui keisti savo elgesį pozityvia linkme, minėta programa kuria ir kitų sričių pokytį.

Alytaus miesto savivaldybė aktyviai įsitraukė į šį projektą. Terapijos specialistai jau dirba su keletu jaunuolių, ilgą laiką turėjusių ar tebeturinčių elgesio sunkumų.
Ateityje planuojama, kad projekto specialistų komanda pasipildys naujais nariais ir paslaugas bus galima teikti didesniam jaunuolių ir jų šeimos narių skaičiui.

Regioninės Multidimensinės šeimos terapijos specialistų komandos įsikūrusios Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestuose. Konkretus savivaldybių sąrašas, kur galima gauti minėtos programos paslaugas, skelbiamas https://vaikoteises.lt/projektai/multidimensine-seimos-terapija/ 

Jeigu norite dalyvauti Multidimensinės šeimos terapijos projekte, kreipkitės į Alytaus miesto savivaldybės administracijos tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorę Rimą Mockevičienę el. paštu rima.mosckeviciene@alytus.lt 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą