Išrinkti dar dešimties seniūnaitijų seniūnaičiai

Praėjusį penktadienį Alytuje vyko seniūnaičių rinkimų antrasis turas, kuriame išrinkti dešimties seniūnaitijų seniūnaičiai. 

Pakartotiniuose rinkimuose Alyčio seniūnaičiu išrinktas Vaclovas Goštautas, Dainavos – Mantas Balynas, Dvaro – Aldona Marcinkevičienė, Jurgiškių – Rimantė Adomaitienė, Likiškių – Kęstutis Šlekys, Panemunės – Irina Juškauskienė, Putinų – Tadas Čiakas, Ulonų – Petras Sabaitis, Vidzgirio – Ramūnas Masiulionis, Volungės – Raimonda Remeikienė. 

Primename, kad trijų seniūnaitijų seniūnaičiai buvo išrinkti pirmajame ture, vykusiame liepos mėnesį.  Piliakalnio seniūnaitijai atstovauja Dalius Sinkevičius, Kurorto – Justina Urbanavičienė, o Kalvos – Vilma Gustaitienė. 

Nors Alytuje yra keturiolika seniūnaitijų, rinkimai vyko trylikoje. Šiais metais Senamiesčio seniūnaitijoje rinkimai nebuvo organizuojami, nes šios seniūnaitijos seniūnaitis Mindaugas Šima buvo išrinktas vos prieš metus. Visų seniūnaičių kadencija baigsis tuomet, kai 2023 m. įvyks savivaldybės tarybos rinkimai ir per pusę metų nuo tarybos išrinkimo bus išrinkti nauji seniūnaičiai. 

Kokios yra seniūnaičio pareigos?

Seniūnaitis, atstovaudamas seniūnaitijos gyventojų interesams savivaldybės institucijose ir savivaldybės teritorijoje veikiančiose valstybės įstaigose, turi teisę tiesiogiai dalyvauti rengiant ir svarstant savivaldybės institucijų sprendimų projektus, kai sprendžiami klausimai yra susiję su jo atstovaujamos gyvenamosios vietovės bendruomenės viešaisiais reikalais, dalyvauja organizuojant gyventojų apklausas ir gyventojų susitikimus su savivaldybės tarybos nariais, savivaldybės administracijos direktoriumi arba šio įgaliotu atstovu, kitais savivaldybės ir valstybės institucijų ir įstaigų atstovais.

Jis skatina gyventojus prižiūrėti gyvenamosios vietovės teritoriją, rūpinasi aplinkos apsauga ar labiausiai pažeidžiamais bendruomenės nariais, organizuoja sveikatinimo, kultūros ir sporto renginius ir juose dalyvauja, organizuoja bendruomenės saugumo užtikrinimo priemones, puoselėja savo gyvenamosios vietovės materialųjį ir nematerialųjį paveldą.

Seniūnaičių kontaktus rasite www.alytus.lt/gyventojams/bendruomenė/seniūnaitijos|

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą