Artėjant šių metų Kalėdoms, įvertinti per praėjusias miestą puošę alytiškiai

Šių metų pradžioje buvo išrinkti Kalėdiško Alytaus konkurso nugalėtojai, tačiau jų apdovanojimo ceremoniją sujaukė pandemija ir karantinas, kuomet buvo ribojami susitikimai ir kontaktai. 

Vasara labiau tinkamas metas kalbėti apie atostogas, o ne apie Kalėdas, tad joms vis labiau artėjant, antradienį trylikai konkurso nugalėtojų, per praėjusias Kalėdas labiausiai stebinusių įdomiausiai ir žaismingiausiai papuošta aplinka, miesto vadovai įteikė padėkas bei dovanas. 

„Įdomu tai, kad reikia kalbėti dar ne apie būsimas, o apie buvusias Kalėdas. Tas laikotarpis buvo kitoks, o valstybei atšaukus karantiną birželio mėnesį ir saulei šviečiant aukštai danguje, kalbėti apie Kalėdas būtų keista, todėl mes šiuos sveikinimus priartinome prie ateinančių švenčių. Gyventojai, įmonių kolektyvai ar švietimo įstaigos, puošiančios miesto aplinką, yra tarsi Alytaus puošmena, nes dažniausiai, jeigu kaimynas gražiai nusipjauna žolę ar nusigeni medžius, tai ir kitas kaimynas pasitempia. Norime jus pasveikinti ir padėkoti, kad mieste tuo tamsiuoju metu jūs kuriate kalėdinę dvasią. Tikimės, kad ne tik jūs, bet ir jūsų kaimynai šiemet dar labiau puošis ir ims pavyzdį iš jūsų, nes norime, kad miestas būtų šviesus, kad čia būtų gera. Jei mes puošimės, tai ir turėsime tą gražų miestą“, – apdovanojimų metu kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis. 

Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė pasidžiaugė, kad Kalėdiško Alytaus konkursas jai sukelia šypseną ir matyti gražiai papuoštas erdves – tai tarsi sugrįžti į Kalėdas. „Mes šiandien šiame mažame ratelyje tarsi jau galėtume atidaryti Kalėdas. Bet iš tikrųjų gyvename labai išskirtiniu laiku. Kasmet vis daugėja pasipuošimo, nes žmonės skiria ir laiko, ir investicijų kalėdinei aplinkai kurti. Iš tiesų labai džiaugiamės, kad šiandien galėjome susitikti ir parodyti tą dėkingumą už tai ką darote. Nesustokite.“

Konkurso metu buvo ieškoma, kaip  įmonės, įstaigos, daugiabučiai ir individualūs namai bei švietimo įstaigos puošia savo aplinką. Sausio mėnesį komisija įvertino pastangas ir išrinko įsimintiniausias aplinkas, o dar vieną aplinką išrinko ir patys gyventojai, už ją balsuodami feisbuke.  Jų  nuomone, gražiausią miesto kalėdinę aplinką sukūrė „Kavos skvero“ kolektyvas.

Komisija išrinko ir dvylika nugalėtojų pagal atskiras kategorijas. Komisijos pirmininkė J.  Šukevičienė tuomet džiaugėsi, kad nugalėtojams netrūko išradingumo ir kūrybiškumo, nes išrinkti juos tikrai buvo nelengva, tačiau visi jie prisidėjo prie miesto šventinės atmosferos kūrimo. 

Komisijos sprendimu įmonių ir įstaigų kategorijoje meniškiausią aplinką sukūrė krautuvėlės „Pupa“ kolektyvas, jis įvairiais šventiniais akcentais ir šviesomis papuošė savo langus ir įėjimą. Originaliausią aplinką sukūrė Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalionas. Jis savo teritorijoje įvairiomis spalvotomis lemputėmis papuošė šarvuotį. Išradingiausiu tapo proginių rūbų salono „Sintija“ kolektyvas – kalėdiniais šviesų žiburiais spindėjo vestuvinė jaunosios suknelė. 

Šventiniais akcentais puošėsi ir individualių namų gyventojai: originaliausią aplinką sukūrė  Pabalių g., meniškiausią – Pulko g.,  o išradingiausiai pasipuošė Ramunių g. esančių namų gyventojai. 

Daugiabučių namų gyventojai nustebino ne tik savo išmone, bet ir aktyviu dalyvavimu konkurse: pernai metais pasipuošusių savo aplinką buvo kaip niekad daug. Šioje kategorijoje meniškiausiai pasipuošė Naujosios g. 100 namo bendrija, išradingiausiai – Miklusėnų g. 33 namas, o originaliausiai – Vingio g. 6 namo bendrija. 

Tarp švietimo įstaigų išradingiausiai pasipuošė Alytaus lopšelis-darželis „Šaltinėlis“, originaliausiai – Piliakalnio progimnazija, o meniškiausiai  – Alytaus lopšelio-darželio „Du gaideliai“ kolektyvas. 

Visiems nugalėtojams įteikti bendrovės „Lankava“ čekiai, diplomai ir atminimo dovanos. Kviečiame ir šiemet puoštis ir gražinti savo aplinką. Kurkite tą jaukią ir šildančią kalėdinę atmosferą, kuria galėtų grožėtis visi alytiškiai, nes šių metų šūkis #KalėdosSujungia. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą