Pyragų dienos metu paaukoti pinigai įteikti asociacijai „Keturkojo viltis“

Alytaus miesto savivaldybėje vykusios Pyragų dienos metu savivaldybės vadovai ir administracijos darbuotojai ne tik vaišinosi pačių pagamintais skanumynais, bet ir aukojo asociacijai „Keturkojo viltis“. Surinktas lėšas – beveik 300 Eur – asociacijos vadovui Eimantui Kalėdai šiandien įteikė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis. Į prieglaudą miesto vadovas ir jo pavaduotojai Jurgita Šukevičienė, Povilas Labukas atvežė ne tik Pyragų dienos metu surinktus pinigus, bet ir katėms, šunims skirto maisto.

Šiuo metu du asociacijos „Keturkojo viltis“ darbuotojai ir dešimt savanorių rūpinasi beveik penkiomis dešimtimis šunimis ir daugiau nei dviem šimtais kačių.

Anot asociacijos „Keturkojo vilties“ vadovo E. Kalėdos, per 2020 m. net keturi šimtai jo vadovaujamos įstaigos globotų augintinių surado naujus šeimininkus. Daugiausiai – net 70 augintinių – asociacija padovanojo praėjusių metų rugpjūtį. 

Skaičiai išties įspūdingi, tačiau vos atsilaisvinę voljerai  netrukus ir vėl užsipildo naujais beglobiais augintiniais. „Daugiausiai šunys ar katės į „Keturkojo viltį“ atkeliauja mirus šeimininkui ar jam patekus į ligoninę, taip pat sudegus namams“, – pastebi E. Kalėda.
Anot vadovo,  iš asociacijos „Keturkojo viltis“ paimti augintiniai atgal sugrįžta retai. Šiaip ar taip augintinio sugrįžimas, E. Kalėdos teigimu, džiugina: „Jeigu augintinis išvažiuoja ir sugrįžta, vadinasi, jam nauji namai nebuvo tinkama vieta“, – priduria asociacijos vadovas.

E. Kalėda džiaugiasi dažnai mieste pastebintis naujų šeimininkų vedžiojamus dar ne taip seniai asociacijoje globotus šunis ir neslepia, jog džiaugiasi, kad jų prižiūrimais augintiniais domisi ir ištikimo draugo prieglaudoje ieško ne tik alytiškiai, bet net ir klaipėdiečiai ar mažeikiškiai. Dažnai augintiniai iš asociacijos iškeliauja ir į užsienio šalis – Vokietiją, Olandiją ar Didžiąją Britaniją.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą