Apie 189 tūkstančiai nepasiturinčiųjų gruodžio mėnesį sulauks paramos maisto produktais ir higienos prekėmis

Nuo lapkričio 29 d. nepasiturinčius šalies gyventojus pasieks šiais metais paskutinė parama maisto produktais ir higienos prekėmis. Paramos nepasiturintieji šiemet sulaukė vasario, balandžio, birželio, rugpjūčio ir spalio mėnesiais. 

Šio dalijimo metu sunkiau besiverčiančius gyventojus pasieks itin gausus paramos krepšelis, kurį sudarys 10 skirtingų maisto produktų: miltų mišinys blynams, avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais, grikių kruopos, greito paruošimo avižų košė su džiovintomis uogomis, rapsų aliejus, kiaulienos konservai, vištienos konservai, keptos pupelės pomidorų padaže, konservuota raugintų agurkų sriuba bei razinų ir riešutų mišinys. Taip pat 5 skirtingos higienos prekės – skystas skalbiklis, muilas, dantų pasta, šampūnas ir dantų šepetėliai.

Saugant tiek paramos gavėjus, tiek paramą dalijančių nevyriausybinių organizacijų ir savivaldybių darbuotojus, visi paramos paketai bus iš anksto supakuoti ir paruošti išsinešti, todėl asmeninių krepšelių žmonėms atsinešti nereikės. Gyventojams atsiėmus paramą, už juos paramos gavėjų sąraše taip pat pasirašys paramą dalijantys darbuotojai. 

Parama dalijama daugiau nei 600 punktų visoje Lietuvoje. Dėl tikslaus dalijimo laiko gyventojai turėtų kreiptis į savo seniūniją arba šios informacijos ieškoti savo savivaldybės administracijos bei „Maisto banko“ interneto puslapiuose. 

Maisto produktus gali gauti tie gyventojai, kurių vidutinės mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui neviršija 192 eurų per mėnesį. Esant objektyvioms priežastims, savivaldybių administracijos nustatyta tvarka, parama gali būti skiriama, kai pajamos viršija 192 eurus per mėnesį. Išimties atvejus ir jiems taikomus dydžius nusistato kiekviena savivaldybė individualiai.

Paramos dalijimus organizuoja savivaldybių administracijos ir dvi nevyriausybinės organizacijos: labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija.

2021 11 29 SADM maisto dalijimas nepasiturintiems gyventojams 01

Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą