Internetinė programėlė „Tvarkau Alytų“ – pagalbininkė ir gyventojams, ir savivaldybei

Internetinė programėlė „Tvarkau Alytų“ tampa vis didesne pagalbininke Alytaus miesto savivaldybės administracijos specialistams reaguojant į miesto gyventojų pastebėtas problemas. 

„Artėjanti žiema – toks metas, kai tų problemų bus pakankamai, tad labai gerai būtų, kad alytiškiai dar aktyviau naudotųsi galimybe operatyviai pranešti apie vienoje ar kitoje vietoje ant takų nulūžusias medžių šakas, sniego sankaupas ar tamsiuoju paros metu taip reikalingus, bet nešviečiančius žibintus, nes keliems skyriaus darbuotojams nėra galimybių kasdien apžiūrėti visą miestą, ypač atokesnes gatves“, – sako Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė. 

Nuo 2018 metų puslapyje www.tvarkaumiesta.lt veikiančioje programėlėje, kurioje gyventojai internetu savivaldybei gali pranešti apie mieste pastebėtas problemas, įregistruota ir išnagrinėta daugiau kaip tūkstantis įvairių prašymų. 

„Daugiausiai gyventojai kreipiasi dėl aplinkos bei gatvių tvarkymo ir priežiūros. Tokių kasmet būna turbūt ne mažiau kaip trečdalis iš visų pranešimų. Dar žmonės informuoja apie netinkamą komunalinių atliekų tvarkymą, eismo organizavimo problemas“, – pasakojo vedėja. 

Ji pastebi, kad apie problemas pranešančių gyventojų kasmet daugėja, o jas išspręsti savivaldybei dažniausiai pavyksta per porą savaičių. 

„Žinoma, kartais po didesnio lietaus ar vėtrų būna tokių atvejų, kad prireikia gerokai daugiau laiko problemai spręsti, pvz., dėl slenkančių Ligoninės g.  šlaitų arba ilgai tenka ilgai laukti vaikų žaidimų įrenginiams užsakytos atsarginės dalies. Tačiau smulkių problemų sprendimą organizuojame kuo greičiau, dažniausiai problema yra išsprendžiama anksčiau nei programėlėje parašome, nes tai atliekame tik tada, kai patikriname atliktus darbus“, – kalbėjo P. Raškauskienė. 

Iš tiesų, jeigu pirmais programėlės gyvenimo metais per 2018 metus buvo gauti tik 155 pranešimai, tai jau iki šių metų gruodžio mėnesio gauti 356 alytiškių pranešimai apie įvairias problemas. Turint omenyje dienų skaičių – vidutiniškai po vieną pranešimą kasdien. Iš gautų pranešimų išnagrinėti 335 pranešimai, likę kol kas nagrinėjami. 

Programėlėje „Tvarkau Alytų“ alytiškiai bei miesto svečiai gali greitai ir paprastai pranešti savivaldybei apie mieste pastebėtas problemas ir gauti informaciją, kada ji bus išspręsta. Tam tereikia svetainėje www.tvarkaumiesta.lt pasirinkti skiltį „Tvarkau Alytų“ ir išsiųsti žinutę savivaldybei.

Registruoti vartotojai skiltyje „Mano pranešimai“ gali peržiūrėti savo užregistruotas problemas, matyti jų sprendimo būseną.

Skiltyje „Žemėlapis“ galima peržiūrėti kitų vartotojų užregistruotas konkrečių miesto vietų problemas.

Skiltyje „Pranešimų sąrašas“ galima peržiūrėti visas užregistruotas problemas.

Pranešti apie savo pastebėtą problemą galima ir anonimiškai tinklalapyje tvarkaumiesta.lt pasirinkus skiltį „Naujas pranešimas“.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą