Viešosios tvarkos skyrius ragina: Naujuosius Metus sutikime saugiai

Artėja Naujųjų Metų sutiktuvės ir kaip visada, juos pasitinkant pokšės petardos ir fejerverkai. Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rytis Vitkauskas, linkėdamas saugių kitų metų sutiktuvių, ragina atsakingai bei tinkamai naudotis pirotechnikos gaminiais bei primena teisės aktus, kuriais yra apibrėžtos jų naudojimo vieta ir laikas. Alytaus mieste. 

Pagal Triukšmo prevencijos Alytaus miesto viešosiose vietose taisykles draudžiama naudoti pirotechnikos priemones miesto viešose vietose nuo 22 valandos vakaro iki 7 valandos ryto, išskyrus švenčių dienas bei per renginius, kurių metu pirotechnikos priemonių naudojimas suderintas su savivaldybės administracija. 

Lietuvos Respublikos civilinių pirotechnikos priemonių apyvartos kontrolės įstatymo 17 straipsnio 1 dalies 3 punktas nedraudžia naudoti civilinių pirotechnikos priemonių švenčių dienomis, išskyrus šio įstatymo 17 straipsnio 1 dalies 2 punkte numatytas vietas, t. y., arčiau kaip 30 metrų nuo mokyklų, gydymo ir reabilitacijos įstaigų, kulto, šarvojimo patalpų, jeigu tai nesuderinta su pastatų (statinių) ar patalpų valdytojais.

Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodekso 48 straipsnis numato, kad už Lietuvos Respublikos triukšmo valdymo įstatymo ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių triukšmo valdymą, vykdymą ar pažeidimus gali būti skirta bauda nuo 100 iki 600 eurų. Pakartotinis pažeidimas jau užtraukia baudą nuo 500 iki 1000 eurų

Savivaldybių tarybų patvirtintų triukšmo prevencijos viešosiose vietose taisyklių nesilaikymas užtraukia baudą nuo vieno šimto penkiasdešimt iki šešių šimtų eurų, o pakartotinis pažeidimas – nuo 500 iki 1000 eurų.

Taip pat primename, kad administracinę atsakomybę užtraukia ir alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba neblaivaus asmens pasirodymas viešosiose vietose. Tad kvietimas nepamiršti ir šių Administracinių nusižengimo kodekso nuostatų ir tinkamai elgtis prie eglutės sutinkant Naujuosius. 

Ir žinoma – atsižvelgti į rekomendacijas dėl apsaugos nuo koronaviruso, vengti artimų kontaktų susibūrimo vietose, laikytis atstumo.
  

Viešosios tvarkos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą