Kelių eismo taisyklės pasikeitė – metas keisti įpročius

Nuo šių metų sausio 1 dienos pasikeitė Kelių eismo taisyklės (KET), bet daugelio vairuotojų įpročiai – dar ne. 

Kasdien į Alytaus gatves išvažiuojantys atliekų surinkėjai priversti demonstruoti aukščiausios klasės meistriškumą, norėdami pro sustatytus automobilius privažiuoti prie konteinerių ir juos ištuštinti. Kartais tai būna misija neįmanoma ir atliekos lieka neišvežtos, nes per ne vietoje paliktus automobilius nepavyksta pasiekti konteinerių.  

Nuo šiol apie visus tokius atvejus informuojamos ne tik už atliekų tvarkymą atsakingos įmonės, bet ir policija bei miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. 

Pagal nuo šių metų pradžios įsigaliojusius Kelių eismo taisyklių reikalavimus, draudžiama sustoti ir stovėti kelio ir įvažiavimo į šalia esančią teritoriją važiuojamųjų dalių sankirtoje ir arčiau kaip 5 metrų atstumu nuo jos.

Tačiau pirmosiomis šių metų dienomis pastebėta, kad Alytuje daugelis vairuotojų šio draudimo dar nepaiso ir automobilius palieka prie įvažiavimų, apsunkindami būtinas paslaugas teikiančių, specialiųjų transporto priemonių judėjimą.  Daugiausia problemų kyla dėl automobilių, paliktų prie įvažiavimų iš gatvės į daugiabučių namų kiemus bei kitas teritorijas, kai kurie vairuotojai piktybiškai palieka automobilius prie atliekų konteinerių aikštelių. 

Nauji taisyklių reikalavimai numato, kad ne vietoje paliktus automobilius priverstinai galės nuvilkti ne tik policija, bet ir ugniagesiai-gelbėtojai, savivaldybių viešosios tvarkos pareigūnai bei kitos tarnybos.  

Kad nereiktų turėti reikalų su tarnybomis bei pareigūnais, sulaukti įspėjimų, baudų ir kaimynų priekaištų dėl neišvežtų atliekų, raginame nepažeidinėti Kelių eismo taisyklių ir palikti laisvą bei saugų privažiavimą prie atliekų konteinerių. 

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą