Renkama parama daiktais Ukrainos žmonėms

Šalies gyventojai kviečiami aukoti Ukrainos žmonėms daiktus, reikalingus gelbstintis nuo karo, ieškant kur prisiglausti ar pasislėpti. Reikalingos antklodės, pagalvės, patalynė, miegmaišiai, paklotai, žiemos sezonui tinkami vyriški, moteriški ir vaikiški šilti rūbai ir batai.

„Šiuo metu kaip niekada svarbus mūsų visų susitelkimas ir pagalba nuo karo kenčiantiems ukrainiečiams. Dėkojame visiems, kurie prisideda ar prisidės prie daiktų aukojimo broliams iš Rusijos agresiją patiriančios Ukrainos“, –  sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

„Vakar Lietuvos Raudonasis Kryžius kreipėsi į šalies gyventojus, kviesdamas savanoriauti ir padėti ukrainiečiams, bėgantiems iš karo siaubiamos šalies. Tūkstančiai žmonių atsiliepė ir užsiregistravo, norėdami skirti savo laiko ir taip pagelbėti Ukrainos žmonėms. Šiandien prašome žmonių padėti ukrainiečiams, paaukojant šiltų rūbų, batų, taip pat antklodžių, miegmaišių, paklotų. Tą bus galima padaryti jau sekmadienį“, –   sako Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos generalinė sekretorė Kristina Meidė.

 Šalies gyventojai, norintys paaukoti daiktų Ukrainos žmonėms, juos galės nuo rytojaus vidurdienio perduoti Raudonojo kryžiaus savanoriams Vilniuje, Kaune, Alytuje, Panevėžyje, Šiauliuose, Klaipėdoje:

Vilniuje – Avia Solutions Group Arena (Ozo g. 14, Vilnius)

Kaune – Žalgirio arenos aikštelė ( Karaliaus Mindaugo pr. 50, įvažiavimas nuo senamiesčio)

Klaipėdoje – Piliavietės aikštelė (Pilies g. 4)

Šiauliuose – Šiaulių arena (J. Jablonskio g. 16)

Panevėžyje – „Cido“ arena (Parko g. 12)

Alytuje – Sporto rūmai (Naujoji g. 52)

Paramą daiktais šiuose surinkimo punktuose bus galima perduoti sekmadienį 12 – 20 val., pirmadienį ir antradienį 10 – 20 val.

2022 02 25 27 SADM parama daiktais final

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą