Kolektyvinės apsaugos statiniai Alytuje: vietos ir adresai

Įvertinant įtemptą situaciją dėl Rusijos karo veiksmų Ukrainoje ir atsižvelgiant į teisės aktus, apibrėžiančius civilinę saugą ir mobilizaciją, Alytaus miesto savivaldybės administracija įvertino Alytaus miesto savivaldybės kolektyvinės apsaugos statinius. Jų vadovams nurodyta užtikrinti, kad jie būtų tinkamai pažymėti, patalpos nebūtų užgriozdintos, juose būtų numatytos reikiamos priemonės. 

Alytaus miesto savivaldybės teritorijoje gyventojams apsaugoti nuo atsiradusių gyvybei ar sveikatai pavojingų veiksnių yra numatyta ir savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu patvirtinti 19 statinių. Jų sąrašą ir adresus rasite teksto apačioje.

Tarp jų yra 15 ugdymo įstaigų mieste, Sporto ir rekreacijos centras, miesto teatras ir kultūros centras. 

Taip pat yra numatytas ir rezervinių statinių sąrašas, jeigu būtų didesnis poreikis.

Visi statiniai ir patalpos, kurias ekstremaliųjų situacijų ar karo metu galima būtų pritaikyti gyventojams apsaugoti nuo atsiradusių gyvybei ar sveikatai pavojingų veiksnių, pažymėti specialiuoju ženklu – mėlynu trikampiu oranžiniame kvadrate. Numatyta, kad visuose statiniuose evakuotiems gyventojams turi būti patenkinami minimalūs poreikiai, higienos normos. 

Alytaus miesto savivaldybės kolektyvinės apsaugos statinių sąrašas

Screenshot 131

Daugiau informacijos: 

https://alytus.lt/lt//savivaldybes-administracija/civiline-sauga-ir-mobilizacija

https://www.lt72.lt/wp-content/uploads/2022/02/KAS-lankstinukas-skaitymo-versija.pdf

https://www.lt72.lt/

 


Alytaus miesto savivaldybės administracijos informacija

Buitinė technika, higienos priemonės, patalynė, žaislai  – šią paramą Alytaus miesto verslo įmonės skyrė karinę agresiją patiriantiems ir šiuo metu laikinai Alytuje apsistojantiems ukrainiečiams.

„Dėkojame Alytaus miesto verslo įmonėms už skirtą paramą karinę agresiją patiriantiems Ukrainos žmonėms. Jūsų pagalba nuo karo bėgantiems ukrainiečiams yra labai svarbi ir reikalinga“, – už paramą verslininkams dėkoja Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorė, Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkė Ona Balevičiūtė.   

Šią savaitę AB „Snaigė“ padovanojo 7 šaldytuvus, 7 elektrines virykles, 2 skalbykles ir 1 džiovyklę. Įmonės dovanos nugabentos į A. Juozapavičiaus g. 33 įkurtą ukrainiečių laikinojo apgyvendinimo vietą.

Buitinės technikos parduotuvė „GUT. LT“ Ukrainiečių registracijos centrui  skyrė tris mikrobangų krosneles, o UAB „Dzūkų ainiai“ minėtam centrui padovanojo įvairių vaikų užimtumui skirtų žaidimų – čiuožyklą, batutus, namelius, staliukus, kėdutes ir ledo ritulio stalą.

200 antklodžių ir 200 pagalvių ukrainiečiams dovanojo UAB „Merkys“, o M. Čyžienės IĮ „Milčija“ skyrė transportą alytiškių surinktai paramai daiktais į Ukrainą nugabenti. 
Higienos priemonėmis parėmė UAB „Arvedas“ ir UAB „Koslita“, paramą geriamuoju vandeniu skyrė UAB „Rasa“ ir AB „Volfas Engelman“. Virtuvės reikmenis dovanojo Alytaus „Rotary“ klubas.

UAB „Vita Baltic International“ artimiausiu taip pat ketina skirti paramą į Alytaus miestą atvykstantiems ukrainiečiams  – dovanoti 100 čiužinių.

Norėdami paremti nuo karo bėgančius ukrainiečius savo paramą siūlo daugybė kitų Alytaus miesto įstaigų, įmonių ir organizacijų, kurios nenori būti įvardytos. 
Kiekvieną dieną į pagalbą Ukrainos žmonėms,  negailėdami jėgų ir neskaičiuodami darbo valandų, į pagalbą skuba daugiau nei 400 savanorių.

Atsižvelgiant į Alytaus miesto savivaldybės tarybos narių priimtą sprendimą ir Alytaus miesto partnerio Kremenčuko miesto mero Vitalijaus Maleckio prašymą, kovo 4 d. į Ukrainą bus išvežta šio miesto gyventojams skirta humanitarinė pagalba.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą