Miesto savivaldybėje – susitikimas su Maltos ordino tarnybos vadovais

Pirmadienį Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis ir mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė susitiko su Maltos ordino pagalbos tarnybos prezidentu Broniumi Einarsu, generaline sekretore Dalia Kedavičiene, Pietų regiono vadove Irena Beržinskiene ir Alytaus grupės vadove Onute Žilioniene.

Susitikimo metu maltiečiai pasidžiaugė, kad tapo akredituota įstaiga ir gali atlikti įvairias slaugos paslaugas senoliams.  Taip pat esant poreikiui, suteikti psichologo, sielovados, pagalbos į namus ar socialinių įgūdžių ugdymo paslaugas. 

„Matome, kad mūsų miestas kartais daro daugiau negu kiti miestai, ne išimtis ir socialinė sritis. Žmonėmis reikia rūpintis, jiems suteikti įvairiapusę pagalbą, o jos laukiančių yra nemažai, todėl sugeneruota didesnė nauda žmogui suteiks ir didesnę naudą aplinkai. Per pastaruosius metus pamatėme, kokią didelę naudą teikia savanorystė ir kokia ji yra svarbi. Džiaugiamės, kad savanorių vis daugėja, jungiasi ir jaunimas, jie neatsisako pasirūpinti kitais, stengiasi ir atlieka labai svarbų darbą“, - susitikimo metu kalbėjo N. Cesiulis. 

B. Einarso teigimu, kadangi Maltos ordinas yra tarptautinė organizacija, todėl ateityje jie gali atnešti daugiau patirties įvairių paslaugų sektoriuose, dėl to bendra pagalbos vertė tik augs. „Galim būti naudingi ir miestui, ir bendruomenei, o ir sunkiai savimi pasirūpinantys žmonės galėtų gauti didesnę naudą“. 

Susitikime buvo aptartos ir problemos dėl privažiavimo prie Maltos ordino esančio Vingio gatvėje, patalpų bei jų šildymo. Miesto meras pažadėjo artimiausiu metu aplankyti maltiečių organizaciją, įvertinti kelio būklę ir pagalvoti apie galimybes ateityje įtraukti maltiečius į įvairias slaugos paslaugas. 
Šiuo metu Maltos ordinas pagal poreikį kartu su kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis, tokiomis kaip Lietuvos Raudonasis Kryžius, Lietuvos Caritas, „Maisto bankas“ , „Gelbėkit vaikus“ teikia pagalbą į Lietuvą atvykusiems Ukrainos žmonėms. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą