Kviečiame teikti Rotušės aikštės pertvarkos idėjas

Alytaus Rotušės aikštė jau keletą metų laukia pokyčių. Alytaus miesto savivaldybės administracijos Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriaus specialistai pradėjo diskusijas su Alytuje dirbančiais architektais, įvairių miesto bendruomenės organizacijų atstovais dėl šios aikštės pertvarkymo, platesnio jos pritaikymo miesto gyventojų ir svečių poreikiams. 

Centrinės miestų aikštės formavosi funkciškai tinkamiausiose miestų vietose, dažniausiai miestų centruose. Jose vykdavo visi pagrindiniai miestų renginiai ir šventės, į jas „rėmėsi“ visi pagrindiniai keliai. Bėgant metams, tokių aikščių paskirtis ir funkcijos keitėsi, jas apjuosė perimetrinis užstatymas, augo pagal miesto bendruomenės poreikius besikeičiančios paskirties pastatai, formavosi architektūrinės kompozicijos ir dominantės. Miestiečiams visais laikais buvo svarbi ne tik veikla centrinėje aikštėje, bet ir jos būklė, nulemianti bendruomenės savijautą ir nuotaikas. 

Šiandien vyksta aktyvių, patriotiškai nusiteikusių alytiškių, suinteresuotų asmenų grupių ir architektų profesionalų diskusijos dėl dabartinės aikštės funkcionalumo, jos privalumų bei trūkumų, įsiklausoma į miestiečių lūkesčius, analizuojami Alytaus miesto tvaraus funkcionavimo poreikiai. Šio – pradinio etapo – tikslas yra surinkti, išnagrinėti, išgryninti ir susisteminti idėjas, lūkesčius, nuomones ir įžvalgas projekto architektūrinio konkurso užduočiai suformuoti, įvertinus istorinį kontekstą ir susiklosčiusias tradicijas. Pagal šią užduotį bus sugeneruotos architektūrinio konkurso sąlygos geriausiems centrinės miesto aikštės funkciniams, susisiekimo, socialiniams ir architektūriniams sprendiniams ir jų įgyvendinimo būdams parengti. 

Visos įžvalgos ir idėjos, net ir pačios beprotiškiausios, yra labai svarbios galutiniam rezultatui, todėl kviečiame visus alytiškius būti neabejingiems, aktyviai reikšti savo nuomonę, išsakyti lūkesčius ir teikti Alytaus Rotušės aikštės pertvarkos idėjas. Prašome rašyti el. pašto adresais: vilma.bartuseviciene@alytus.lt; arunas.grigaitis@alytus.lt; arturas.mazeika@alytus.lt


Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą