Alytuje daugės elektromobilių įkrovimo stotelių

Trečiadienį Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis, UAB „Įkrautas“ direktorius Paulius Gūžis bei UAB ATEA pardavimų vadovas Arvydas Nemeikštis pasirašė susitarimo memorandumą dėl elektromobilių įkrovimo stotelių skaičiaus didinimo Alytaus mieste. 

Šis memorandumas Alytaus miesto gyventojams ir svečiams leis užtikrinti elektromobilių įkrovimo vietų prieinamumą ir patogumą bei gerins miesto įvaizdį.

Įmonių atstovų teigimu, tam, kad populiarėtų elektra varomi automobiliai, pirmiausia turi būti įrengta tam pritaikyta infrastruktūra, tad siekdami užsibrėžto tikslo šių bendrovių atstovai ketina kalbėtis ir su įvairių sričių įmonėmis bei bendrijomis, kuriose mato didžiausią potencialią. Tiesa, Alytus bus pirmasis miestas, kuriame šios įmonės planuoja startuoti.

Šios lėto įkrovimo stotelės bus mokamos. Planuojama, kad į kainą bus įskaičiuotas kilovatvalandės ir aptarnavimo mokestis. Šios stotelės bus arčiau gyventojų, tad vairuotojams nereikės automobilio palikti kažkur mieste, kad jis pasikrautų. 

„Norisi, kad kuo daugiau tokių stotelių būtų Alytuje, nes miestas nesilygina į vakar dieną, jam svarbu ateitis ir kad žmonės vis labiau eitų link ekologiškumo. Mes džiaugiamės, kad į Alytų ateina tokio tipo verslas ir skatina mus būti žalesniais ir modernesniais. Tikėtina, kad kiekviena stotelė ne tik bus naudinga vietiniams, bet ir padės pritraukti turistų, kurie čia pramogaudami kraus savo automobilius ir turiningai leis laiką. Norisi, kad šis pasirašytas memorandumas veiktų ir, jeigu reikės pagalbos, sakykite – padėsime, kuo galėsime“, – susitikime kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Tikimasi, kad pirmoji lėto įkrovimo stotelė atsiras šių metų pabaigoje o tolimesniuose įmonių planuose  – kelių dešimčių tokių stotelių įrengimas. 

Nors elektromobilis vis dar atrodo prabangos prekė, tačiau jo išlaikymo kaštai – mažesni. Skaičiuojama, kad elektra varomam automobiliui 100 km reikia išleisti 8 Eur, o dyzelininio variklio automobiliui – 14 Eur.  

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą