Ar jums tikrai reikia brangių atspausdintų sąskaitų? Rinkitės elektronines!

Daugiau kaip 36 tūkstančiai eurų. Tiek nuo šių metų liepos mėnesio išaugo metinė mokėjimo pranešimų už atliekų tvarkymą spausdinimo ir jų pristatymo kaina Alytaus regione. Tai nutiko Lietuvos paštui padidinus paslaugų tarifus. 

„Šių metų mokėjimo pranešimai daugumai gyventojų išsiųsti, tačiau kitų metų laukiame su nerimu ir iš karto prašome: užsisakykite elektroninius mokėjimo pranešimus. Sutaupysite, mokėjimo pranešimą gausite pirmieji ir būsite garantuoti, kad jis niekur nepasimes ir nedings“, - sako Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro Rinkliavų administravimo padalinio vadovas Povilas Turčinavičius. 

Brangaus spausdintų sąskaitų siuntimo atsisako vis daugiau paslaugas teikiančių įmonių. Šia linkme eina ir Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras, planuojantis palaipsniui pereiti tik prie elektroninių mokėjimo pranešimų.  

„Suprantame, kad yra žmonių, daugiausia tai vyresnio amžiaus asmenys, kuriems paprasčiau gauti ir apmokėti spausdintą pranešimą, ir į tai atsižvelgiame tiek mes, tiek savivaldybės. Tačiau nesuvokiama, kad iki šiol yra spausdintų mokėjimo pranešimų neatsisakiusių įmonių, kurioms pranešimai, beje, siunčiami ne vieną kartą per metus, o kiekvieną mėnesį“, - stebėjosi P. Turčinavičius. 

Jis priminė, kad paštu išsiųsti spausdinti mokėjimo pranešimai metami tik į tvarkingas pašto dėžutes. Jei tokios dėžutės nėra ar pasikeitęs rinkliavos mokėtojo adresas, pranešimai grąžinami atgal siuntėjui. 

Tačiau negautas mokėjimo pranešimas nė vieno atliekų turėtojo neatleidžia nuo prievolės mokėti rinkliavą. Nekilnojamojo turto savininkai privalo patys pateikti duomenis, reikalingus rinkliavos administravimui. Jeigu duomenys nebuvo pateikti ir vietinė rinkliava nebuvo mokama, ji išieškoma už visą laikotarpį, už kurį nebuvo mokėta.     
Kad mokėjimo pranešimai jus pasiektų laiku ir garantuotai, rinkitės elektroninį jų pristatymo būdą. Tai pigiau, patogiau ir ekologiškiau!   

Užsisakyti elektroninį mokėjimo pranešimą galima prisijungus prie Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro savitarnos svetainės https://www.aratc.lt/e-paslaugos-e-vietine-rinkliava/. Svarbu nurodyti teisingą ir naudojamą elektroninio pašto adresą. 

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą