Norintiems Alytuje dirbti treneriais – tarnybiniai būstai

Alytaus sporto ir rekreacijos centro misija – visuotinio moksleivių ir jaunimo sporto plėtra, sportinio meistriškumo ugdymas. Tai vieta, į kurią renkasi sportuoti mėgstantys jaunieji alytiškiai. Sporto šakų, kuriomis gali užsiimti tiek maži, tiek ir dideli  – gausybė, tačiau jau kurį laiką ši viešoji įstaiga susiduria su viena problema – kvalifikuotų trenerių trūkumu.

Vos po vieną trenerį Alytaus sporto ir rekreacijos centre dirba su sportininkais, žaidžiančiais   stalo  ir lauko tenisą, šachmatais, užsiimančiais sunkiąja atletika ar dviračių sportu. Trenerių trūkumas jaučiamas ir kitose sporto srityse – plaukime, vandensvydyje, futbole, dziudo, lengvojoje atletikoje, krepšinyje, rankinyje, orientavimosi sporte.   

Daugelio dirbančių trenerių amžius artėja pensinio amžiaus link,  o bendras jų amžiaus vidurkis siekia 45 – 50 metų.

Trenerių, kaip ir kitų sričių specialistų, trūkumo problemą jau kelerius metus Alytaus miesto savivaldybė stengiasi spręsti, į Dzūkijos sostinę atvykstantiems dirbti specialistams suteikdama gyvenamąsias patalpas (tarnybinius būstus). Dar 2012 m. Alytaus miesto savivaldybės taryba priėmė sprendimą dėl darbuotojų, kuriems gali būti suteiktos tarnybinės gyvenamosios patalpos, kategorijų sąrašo tvirtinimo.  Minėtame sąraše buvo numatyta, jog gyvenamosios patalpos gali būti suteiktos statybos inžinerijos srities specialistams ir gydytojams, 2018 m. šis sąrašas papildytas ir jame numatyta, kad  tarnybinis būstas gali būti suteiktas  kultūros, muzikos, dailės ir sporto sričių specialistams, o  nuo 2022 m. –  gydytojams ir vidurinės grandies medicinos srities specialistams, pedagogams, švietimo pagalbos specialistams, psichologams, kurių trūksta Alytaus miesto savivaldybės švietimo įstaigose.

„Alytuje, kaip ir kituose šalies miestuose, trūksta įvairių sričių specialistų. Jų poreikio problemą bandome spręsti į Alytų dirbti atvykstantiems asmenims suteikdami tarnybinius būstus. Kol kas tarnybinis būstas suteiktas septyniems įvairių sričių specialistams, tarp  jų – vienam treneriui. Naujų sričių specialistais, kuriems gali būti suteiktas tarnybinis būstas, savivaldybės taryba sąrašą papildė prieš kelis mėnesius, tad tikimės, kad ateityje asmenų, kurie norės dirbti Alytuje ir čia gauti gyvenamąjį plotą, skaičius tik augs“, – viliasi Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Šiuo metu septyniuose tarnybiniuose būstuose gyvena po vieną kultūros ir sporto srities specialistą, kituose apsistoję gydytojai ir viduriniosios grandies medicinos srities specialistai.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą