Apdovanoti miesto aplinką puošiantys alytiškiai

Kaip ir kiekvieną rudenį, taip ir šiemet pagerbti ir apdovanoti kasmetinio aplinkos tvarkymo konkurso Alytuje nugalėtojai ir prizininkai. 

„Prieš save matau žmones kurie kuria ir gražina mūsų miestą. Tai ką jūs darote, yra ne vienerių metų darbas. Vertindami pastebėjome vieną dalyką: kad jeigu vienas namas padaro kažką gražaus, tai ir kaimynas stengiasi neatsilikti. Jūs esate tie vieversiai, kurie sukuriate grožį, kuriuo mes galime grožėtis ir rodyti kaip pavyzdį. Labai džiaugiuosi, kad  turime gražių ir talentingų žmonių, kurie myli gamtą. Daug laiko užtrunka išauginti medį, jį gražiai apkarpyti, sukurti gėlynus, tai ne vienerių metų darbas. Todėl linkiu ir toliau puošti miestą kartu“,- apdovanojimo ceremonijos metu sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.  

Atsiimdami apdovanojimus, laimėtojai džiaugėsi, kad buvo pastebėti ir įvertinti. Daugeliui iš jų buvo netikėta, jie taip pat sakė, kad ir miestas kiekvieną dieną vis gražėja.

Įmonių ir įstaigų kategorijoje šiais metais pirmoji vieta atiteko bendrovei „Astra LT“. Antroji – VšĮ Alytaus rajono savivaldybės greitosios medicinos pagalbos stočiai, o trečioji – įmonei „Alkolda“.

Švietimo įstaigų kategorijoje pirmoji vieta atiteko Alytaus Senamiesčio pradinei mokyklai. Antroji vieta – Alytaus lopšeliui-darželiui „Obelėlė“, trečioji – Alytaus lopšeliui-darželiui „Volungėlė“.

Daugiabučių namų savininkų bendrijų kategorijoje šiemet nugalėtojų laurus nuskynė DNSB Alyvų takas 11. Antroji vieta atiteko DNSB Žuvinto g. 3, 7, 9 namams, o trečioji – DNSB „Žara“  Likiškėlių g. 76.

Individualių gyvenamųjų namų kategorijoje gražiausia sodyba pripažinta Rūtos ir Romualdo Žukauskų iš Žirgų gatvės. Antroji vieta – Vilmos ir Lino Kiverių iš Stoties g., o trečioji – Justinos ir Viktoro Urbanavičių iš J. Tumo Vaižganto gatvės.

Gražiausia naujakurių sodyba pripažinta Vytautės ir Andriaus Kairių, esanti Mindaugo gatvėje. Antroji vieta šioje kategorijoje įvertinta Virginijos Stravinskienės, esanti J. Basanavičiaus gatvėje, o trečioji – Ingridos ir Artūro Nedzinskų, esanti Malūnininkų g.

Originaliausiai savo sodybą šiemet puošė Roma ir Laimutis Mickevičiai iš Vorutos gatvės. Antroji vieta atiteko Jurgitai ir Rolandui Rėklaičiams iš Užuolankos gatvės, o trečioji - Nerijui Jakubynui iš A. Juozapavičiaus gatvės.

„Miesto nostalgijos – senosios miesto sodybos“ kategorijoje pirmoji vieta skirta Stasės ir Pranciškaus Staniulių sodybai esančiai M. K. Čiurlionio gatvėje, antroji – Angelės Utyrienės, Vilmos ir Heinz Barthels sodybai, esančiai Medelyno gatvėje, o trečioji – Halinos ir Vytauto Mickų sodybai, esančioje Sporto gatvėje.

Puošniausiai savo aplinką puoselėjančių įstaigų, bendrijų ir sodybų šeimininkams įteiktos lentelės su atitinkamu užrašu, padėkos raštai ir bendrovės „Lankava“ čekiai, rožių žiedai.

Alytuje gražiausias ir originaliausias sodybas, gražiai aplinką tvarkančias įmones ir bendrijas savivaldybė įvertina nuo 1996 metų.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą