Tarp pasaulio čempionų - ir gimnazistas iš Alytaus

Nors robotikos mokyklose dar niekas nemoko, šis neformalusis ugdymas vis labiau populiarėja tarp moksleivių. Prieš ketverius robotika susidomėjo ir alytiškis Kristupas Šilalė. Šia veikla susidomėti jį paskatino tėtis.. Taip prasidėjo kelionės į Vilnių, čia paauglys mokėsi programavimo, o paskui - robotikos.

Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje besimokantis vaikinas šiuo metu priklauso Lietuvos robotikos komandai „LithuanicA X“, kuri prieš porą savaičių parvežė auksą iš Ženevoje vykusios tarptautinės robotikos olimpiados. Joje tik iš organizatorių pateiktų detalių reikėjo sukonstruoti robotą. 

„Didžiuojuosi, kad mūsų miestas, mūsų miesto mokyklos išaugina ir toliau ugdo tokius talentus, kurie garsina ne tik Alytų, bet ir Lietuvą pasaulyje“, - priimdamas Kristupą ir jo tėtį Mindaugą Šilalę dėkojo Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Mero kabinete 16-metis pademonstravo, kaip veikia robotas, papasakojo apie jo sukūrimo subtilybes ir varžybose tvyrojusią konkurenciją. 

Lapkričio pabaigoje komanda išvyksta į Nyderlandus. Čia laukia dar vienas, jau sudėtingesnis čempionatas „First Tech Challenge“ - jame reikės pagaminti robotą, turintį ir dirbtinį intelektą. 
M. Šilalė juokavo, kad jei pirmaisiais metais tėvai dar galėdavo patarti vaikams, dabar konkursuose lieka tik stebėti ir rūpintis organizaciniais klausimais. 

Komandos atstovai prasitarė, kad ateities svajonė - perduoti surinktas žinias jaunajai kartai, padėti užauginti daugiau robotikos gerbėjų Lietuvoje ir sukurti marsaeigį, kuris padėtų išsilaipinti žmonėms Marse.

„Aš pats dar nežinau ką tiksliai veiksiu ateityje, bet tai tikrai bus susiję su informatika", - sakė Kristupas, kuris komandoje atsakingas už robotų programavimą.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą