Alytaus miesto metų apdovanojimai sugrįžta: teikite kandidatus!

Alytaus savivaldybė kviečia alytiškius iki 2023 m. sausio 20 d. siūlyti kandidatus Alytaus miesto savivaldybės Metų apdovanojimams. Jie bus suteikti praėjusiais metais įvairiose srityse miestui nusipelniusiems žmonėms ir įmonėms.
 
Kandidatai bus nominuojami:

  • Už aktyvią visuomeninę veiklą bus apdovanojama veikli, kūrybinga, drąsi asmenybė, patraukianti paskui save žmones, suburianti efektyviai dirbančias komandas, nevengianti iššūkių, prisitaikanti prie pokyčių ir atvira Alytaus miesto bendruomenei palankioms naujovėms. 
  • Už labdaringą veiklą bus apdovanojamas Alytaus miesto bendruomenės narys, fizinis ar juridinis asmuo, kuris atliko Alytaus miesto bendruomenei naudingą darbą, negaudamas už tai užmokesčio, savo, įmonės arba organizacijos lėšomis aktyvino savivaldybės socialinę, kultūrinę, sportinę, edukacinę, sveikatinimo ir kt. veiklą. 
  • Už nuopelnus sveikatos apsaugai bus apdovanojamas Alytaus miesto savivaldybės įstaigos, nacionalinės ar tarptautinės organizacijos padalinio arba skyriaus darbuotojas, savanoris (fizinis asmuo), pasiekęs žymių laimėjimų savivaldybės gyventojų sveikatos apsaugos veikloje. 
  •  Už nuopelnus kultūrai bus apdovanojama Alytaus miesto savivaldybės įstaiga / jos darbuotojas, nevyriausybinė organizacija / jos narys, pasiekę žymių laimėjimų skatinant bendruomenės kultūrinį aktyvumą ir kultūrinės veiklos kūrybiškumą, plėtojant aktyvią kultūros profesinę veiklą. 
  • Už nuopelnus sportui bus apdovanojamas Alytaus mieste veikiančios sporto įstaigos darbuotojas, sportininkas, treneris ar komanda, nevyriausybinė organizacija / jos narys, pasiekę žymių laimėjimų aktyvinant savivaldybės gyventojų sportinį gyvenimą ar profesionalią sporto veiklą. 
  • Už nuopelnus švietimui bus apdovanojama Alytaus miesto savivaldybėje veikianti valstybės ar savivaldybės įstaiga, jos darbuotojas, nevyriausybinė organizacija / jos narys, laisvasis mokytojas, mokslininkas ar mokslininkų grupė, pasiekę žymių laimėjimų savivaldybės gyventojų edukacinėje ar pedagogo profesinėje veikloje. 
  • Už verslo nuopelnus bus apdovanojamas Alytaus miesto savivaldybėje veikiančios valstybės įstaigos, asociacijos, viešosios įstaigos, privataus verslo darbuotojas (fizinis asmuo), juridinis asmuo, aktyviai ir socialiai atsakingai plėtojantis verslą Alytaus mieste ir (ar) prisidedantis prie verslo plėtros Alytuje: metų darbdavys, socialiai atsakingiausia įmonė, inovatyvus verslas. 
  • Už nuopelnus vaiko gerovei bus apdovanojamas Alytaus miesto savivaldybėje veikiantis juridinis ar fizinis asmuo, savo iniciatyva ir pastangomis neatlygintinai padėjęs pagalbos reikalingam vaikui / vaikams, suteikęs prasmingą, veiksmingą materialinę, psichologinę ar moralinę pagalbą. 
  • Už iniciatyvą ir / ar Alytaus miesto vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje apdovanojamas Alytaus mieste veikiantis juridinis ar fizinis asmuo, meno, sporto, švietimo, verslo ar kitų sričių laimėjimais garsinantis ir reprezentuojantis Alytų užsienio šalyse. 
  • Už didvyriškus darbus ir išskirtinius poelgius apdovanojamas fizinis asmuo, pasižymėjęs savo drąsa ir didvyrišku poelgiu. 

Alytiškiai kandidatus, nurodę jų nuopelnus, gali siūlyti čia arba el. p. goda.leonaviciene@alytus.lt.

Apdovanojimus planuojama iškilmingai įteikti 2023 m. vasario mėnesį šventinio vakaro metu.
 
Visa apdovanojimų už nuopelnus teikimo tvarkos informacija yra https://va.alytus.lt/document/58946

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą