Papildomos karių pratybos spalio mėnesį

Informuojame, kad  spalio 12 d. vyks Lietuvos kariuomenės pratybos „Perkūno tvirtovė 2023“. Šios pratybos vyks šviesiu paros metu, bus naudojami sraigtasparniai, jie nusileis prie Alytaus piliakalnio ir Baltosios rožės tilto. Užtikrinama, kad pratybų metu nebus gadinama infrastruktūra, teršiama aplinka ir bus laikomasi priešgaisrinės saugos ir aplinkosaugos reikalavimų.    

Spalio 20–30 d. vyks Lietuvos kariuomenės pratybos, kuriose dalyvaus Lietuvos ir sąjungininkų kariai, atstovai iš įvairių Lietuvos Respublikos institucijų ir organizacijų. Mokymai vyks visoje LR  teritorijoje, daugiausiai Marijampolės, Jurbarko, Šakių, Prienų, Alytaus, Vilkaviškio, Jonavos, Raseinių, Kėdainių, Kauno, Kazlų Rūdos apskrityse ir teritoriniuose vandenyse. Vykdomų taktinių užduočių metu bus naudojamos mokomosios imitacijos priemonės, imitaciniai šaudmenys ir ginklai. 

Taip pat Dainavos apygardos 1-osios rinktinė Štabo ir aprūpinimo kuopos Štabo ir aprūpinimo būrys vykdys lauko pratybas, kurios vyks spalio 28-29 dienomis nuo 8 iki 17 val. Pratybų metu karių grupės judės pėsčiomis, transportas važiuos tik keliais. Užtikriname, kad pratybų metu nebus žalojama augmenija, teršiama aplinka.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą