Alytuje daugėja vaikų žaidimų aikštelių!

Suaugusieji pastebi mieste tvarkomas gatves, šaligatvius, skverus ir žaliąsias erdves, o mažieji alytiškiai gali džiaugtis įrenginėjamomis ir atnaujinamomis vaikų žaidimo aikštelėmis – jų mieste iš viso yra 48, iš jų 15 – lopšelių-darželių teritorijose. 

Mažųjų fizinis aktyvumas yra vienas svarbiausių veiksnių, padedančių jiems augti sveikiems, todėl Alytuje daug dėmesio skiriama sporto ir vaikų žaidimų aikštelių įrengimui ir atnaujinimui. 

Kasmet plečiamas ir atnaujinamas vaikų žaidimų ir sporto treniruoklių aikštelių tinklas

Šiemet buvo įrengtos vaikų žaidimų ir treniruoklių aikštelės Žuvinto g. 13, Šaltinių g. 2, 4, A. Jonyno g. 3, 5, 7 namų vidiniame kieme. Taip įgyvendintas alytiškių iniciatyvų projektas „Gyvas draugystės kiemas“. 

Atnaujintos ir dvi žaidimų aikštelės, kurios buvo įrengtos prieš 12–13 metų. Numatyta sutvarkyti ir daugiau aikštelių prie daugiabučių namų, nes didesnei jų daliai jau daugiau kaip 10 metų, todėl kai kuriuos įrenginius būtina demontuoti, kad vaikams būtų saugu.

Jaunimo parke esanti vaikų žaidimo aikštelė įvardijama kaip viena geriausių Lietuvoje, kurią būtina aplankyti, jei keliaujate į Alytų su vaikais. Joje daug įvairiausių veiklų ir įrenginių, tinkamų ir mažesniems, ir vyresniems vaikams bei jų tėveliams. Kitais metais šią aikštelę planuojama dar papildyti. 

Jau pradėta montuoti ir padaužų aikštelė Jaunimo parke. Tai didelės apimties projektas iš 2023 m. alytiškių iniciatyvų. Alytuje tai bus pirmoji tokia erdvė paaugliams, kurioje jie galės karstytis, laipioti, žaisti. Neatsitiktinai pasirinktas „Padaužų aikštelės“ pavadinimas. Vaikus, krečiančius linksmas išdaigas, dažnai pavadiname padaužomis.   

Planuojama įrengti naujas žaidimų aikšteles

Numatyta atnaujinti vaikų žaidimų įrenginius prie Mažosios Dailidės ežerėlio, poilsio aikštelę prie Nemuno atkarpoje nuo Antano Juozapavičiaus tilto iki Dainų slėnio, papildomai įrengiant joje treniruoklių ir sūpynes.      

Plečiama ir gerinama infrastruktūra sportui lauke

Alytus – patogus miestas ir sportuoti lauke. Tinklinį alytiškiai gali žaisti 7 aikštelėse (3 tarp Dailidžių ežerėlių, 4 – Jaunimo parke).

Krepšinio entuziastų patogumui – 18 aikštelių. Kasmet atnaujinamos 3 krepšinio aikštelės prie daugiabučių gyvenamųjų namų bendrojo naudojimo teritorijose. 2024 m. buvo atnaujintos šios krepšinio aikštelės: Statybininkų g. prie prekybos centro „Senukai“, Varėnos g. ir Šaltinių g. 2025 m. tradiciškai bus atnaujintos kitos trys. 

Mieste yra 11 treniruoklių aikštelių. Jaunimo parke turime riedutininkų, parkūro ir petankės aikšteles, vaikų dviračių kalnelių ir BMX dviračių lenktynėms skirtas trasas. 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą