Šį savaitgalį Alytus kviečia į miesto gimtadienį


Jau šį savaitgalį Alytus švęs miesto 437-ąjį gimtadienį. Tris dienas alytiškius ir miesto svečius džiugins įvairių muzikos atlikėjų koncertai, sporto rungtys ir pramogos, kuriose kiekvienas ras sau tinkamą ir mielą pramogą.
Oficialiai šventė prasidės birželio 15 d. 17 val. jau tradicija tapusia eisena nuo Alytaus sporto ir rekreacijos centro iki pat Rotušės aikštės; šiųmetinis eisenos pavadinimas – „Myliu Alytų!“. Nuotaikingi ir spalvoti įmonių, įstaigų ir organizacijų prisistatymai išskirtinai papuoš miestą ir susilauks gausaus žiūrovų dėmesio.
Didžiojoje Rotušės aikštės scenoje 18 val., iškilmingo šventės atidarymo metu, sveikinimo žodį tars miesto savivaldybės meras, svečiai iš Japonijos, Kinijos ir Rumunijos. Vakaro metu bus įteiktos Alytaus miesto garbės piliečio regalijos, bus paskelbti savivaldybės kultūros premijų laureatai, vyks „Žurnalistų plunksnos“ apdovanojimai.
Vakaro koncerto metu skambės visiems alytiškiams gerai žinomos grupės „Joke“ dainos. Miestą su švente taip pat sveikins Egidijus Sipavičius, Monika Linkytė, o vakarą vainikuos svečiai iš Latvijos – grupė „Carnival Youth“.
Penktadienį 22 val. Miesto sode bus rodomas kinas po atviru dangumi. Kino karavanas šį kartą į Alytų atveža „Kino pavasario“ perliuką – dokumentinę juostą „Maria Callas: savais žodžiais“. Tuo metu prie Mažosios Dailidės ežerėlio net tris kartus (21.30, 22.30, 23.30 val.) bus galima išvysti įspūdingą Ugnies ir pirotechnikos šou.
Birželio 16-ąją, šeštadienį, 11 val. Alytaus miesto teatre įvyks pasaulio alytiškių sambūris, kviesiantis po visą pasaulį išsibarsčiusius miestelėnus sugrįžti namo – į Alytų! Tuo tarpu Rotušės aikštėje aktyviuosius vilios sporto ir šokių erdvė.
Nuo 12 val. Miesto sodas visus pakvies į Pasakų festivalį, jame netrūks vaikų ir jaunųjų atlikėjų pasirodymų, o su psichologe Romalda Stasioniene bus galima padiskutuoti apie vaikystę ir tėvystės iššūkius; kartu su Alytaus miesto teatro aktoriumi Tomu Kunčinu vaikai kurs ir vaidins pasakas, o festivalio pabaigoje koncertuos Gediminas Storpirštis.
Nuo 14.35 val. Rotušės aikštėje vyks XIV vaikų ir jaunimo liaudies meno festivalis „Ateik, saulute, su pyragais“ – jį organizuoja Alytaus miesto liaudies meno studija „Dainava“.
Šalia prekybos centro „Nemunas“ įrengtoje scenoje šeštadienį nuo 16.30 val. visi kviečiami pasiklausyti liaudiškos muzikos kapelų ir vokalinių ansamblių.
21 val. didžiojoje Rotušės aikštės scenoje prasidės gyvo garso koncertas, skambės Beatrich, „Biplan“ ir Nojaus su grupe dainos. Į sceną žengs ir grupė „Kiti kambariai“, kurios sudėtyje – legendinės grupės „Foje“ nariai bei naujas vokalistas. Vidurnaktį dangų nušvies šventinis fejerverkas, jį miestui dovanoja UAB „Alkesta“, „Autodeta ir Ko“, „Moller Auto Alytus“. O po vidurnakčio scenoje pasirodys elektroninės šokių muzikos bomba „Beissoul & Einius“.
Nuo 22 val. Miesto sode vyks tylioji diskoteka, joje kiekvienas galės klausytis sau patinkančios muzikos, nes iki pat 1 val. nakties skirtingą muziką gros net šeši DJ.
Birželio 17-osios, sekmadienio dienos, programa visus entuziastus pakvies į spalvotą pramoginį bėgimą, jis prasidės 12 val. nuo A. Matučio g. ir J. Basanavičiaus g. sankryžos ir tęsis iki Mažosios Dailidės ežerėlio. Organizatoriai garantuoja, kad kiekvienas bėgimo dalyvis finišą pasieks nuspalvintais rūbais ir puikia nuotaika.
Šventinė programa pasibaigs Miesto sode organizuojamu koncertu, jame pasirodys šių metų TV projekto „X Faktorius“ finalistai Lukrecija ir Vakaris.
Visų trijų šventinių dienų metu S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje šurmuliuos šventinė mugė, o Laisvės Angelo aikštėje nuo ryto iki vėlyvo vakaro bus įsikūrusi vaikų pramogų sala, joje visomis šventės dienomis nuo 10.30 val. kelioms valandoms bus skelbiamos „laimės valandos“ – tai reikš nemokamas pramogas mažiesiems.
Be visų išvardytų pramogų šventės dienomis vyks ir baidarių polo turnyras, ir dviračių žygis „Nemuno takais“, ir gatvės krepšinio turnyras, veiks parodos, vyks šaudymo iš lanko užsiėmimai ir dar daug kitų veiklų.
Organizatoriai dėkoja miesto šventės generalinei rėmėjai – Mildos Čyžienės individualiai įmonei „Milčija“. Tai vienos šeimos nariams priklausanti transporto įmonė, kurioje dirba 150 darbuotojų. Pagrindinė įmonės veikla – krovinių gabenimas tarptautiniais ir vietiniais maršrutais sausumos transportu (įmonei priklauso daugiau nei 100 automobilių). Pernai įmonė buvo pripažinta kaip gražiausiai besitvarkanti aplinką Alytaus mieste. „Milčija“ aktyviai remia miesto socialinius renginius, o šiais metais tapo generaline miesto šventės rėmėja. Pati įmonė rugpjūčio 20 d. švęs ir savo 25-ių metų jubiliejų.
Alytaus gimtadienio šventės mecenatas – lietuviškas prekybos tinklas MAXIMA kviečia visus alytiškius ir miesto svečius dalyvauti specialiose miesto gimtadieniui skirtose akcijose.
Pirmoji yra Alytaus simbolio – baltosios rožės – radybos. Visose Alytaus MAXIMOS parduotuvėse pirkėjai turi ieškoti šalia raudonų prekių paslėpto Alytaus simbolio – baltosios rožės. Radę ją, parduotuvės informacinėje kasoje rožę jie galės iškeisti į prizą – 10 eurų MAXIMA dovanų kortelę. Šių suvenyrų kiekis kiekvienoje parduotuvėje yra ribotas, o akcija vyks birželio 16 ir 17 d. nuo parduotuvių atidarymo pradžios iki 12 val. dienos.
Antrosios akcijos metu bus kviečiama prisiminti Alytaus miesto gimtadienio sukaktį – skaičių 437. Nuo birželio 15 iki birželio 17 d. pirkėjai bet kurioje Alytaus MAXIMOS parduotuvėje pirkę prekių su AČIŪ kortele už 4,37 arba už 43,70 EUR sumą, automatiškai dalyvaus specialiame žaidime, kurio pagrindinis prizas – net 437 eurų vertės MAXIMA dovanų kortelė. Žaidime gali dalyvauti tik savo asmeninius duomenis atnaujinę AČIŪ kortelės turėtojai. Pagrindinio prizo laimėtojas bus paskelbtas birželio 18 dieną.
Renginio organizatorių informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą