Pradedami automobilių stovėjimo aikštelės prie Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės įrengimo darbai


Šią savaitę pradėti automobilių stovėjimo aikštelės Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės teritorijoje įrengimo darbai. Nuo pirmadienio pradėta tvarkyti būsimos aikštelės aplinka – kertami medžiai. Leidimą vykdyti šiuos darbus Alytaus miesto savivaldybė išdavė praėjusią savaitę.
Ligoninės teritorijoje yra kelios aikštelės, tačiau į vieną jų automobiliai įvažiuoja tik su leidimais, kita skirta darbuotojų transportui, o esanti iš Vakaro gatvės pusės dažnai būna perpildyta. Joje neretai automobilius stato ir aplinkinių daugiabučių gyventojai. Todėl su didele automobilių statymo vietų problema susiduriantiems Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės lankytojams šiemet bus įrengta nauja aikštelė.
„Ligoninės teritorijoje esančiame 16 arų sklype papildomai įrengsime apie 49 vietų stovėjimo aikštelę. Čia taip pat numatyta įrengti apie 10 automobilių stovėjimo vietų neįgaliesiems. Iš viso planuojame turėti apie 200 bendro naudojimo vietų automobiliams“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės administracijos Statybos skyriaus vyriausiasis specialistas Sigitas Stumbras.
Tai ne pirmieji šiemet ligoninės teritorijoje vykdomi aplinkos gerinimo darbai. Pavasarį teritorija buvo pritaikyta neįgaliesiems, mamoms su vežimėliais ir tiesiog žmonėms, turintiems judėjimo negalią, nuleidžiant šaligatvių bortus. Gyventojų patogumui iš panaudotų trinkelių įrengtas naujas šaligatvis nuo automobilių aikštelės, esančios Vakaro g.
Alytaus miesto savivaldybė turi ir daugiau planų, susijusių su ligoninės aplinkos gerinimu. Artimiausiu metu planuojama tvarkyti taką nuo Neįgaliųjų centro iki Traumatologijos skyriaus, pertiesiant trinkeles, jungiamuosius takus ir atkuriant šio tako apšvietimą.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą