„Apsaugok mane“ jau 19-tą kartą rūpinsis saugia Alytaus vaikų kelione į mokyklą


Mokslo metų pradžios proga jau devynioliktą kartą visoje Lietuvoje, o taip pat ir Alytaus miesto savivaldybėje rengiama viena didžiausių saugaus eismo akcijų Lietuvoje „Apsaugok mane“. Vakar prie 14 Alytaus miesto švietimo įstaigų esančios perėjos buvo paženklintos specialiu akcijos ženklu, kurį atpažįsta didžioji dauguma vairuotojų ir pėsčiųjų.
Alytaus miesto savivaldybė, kartu su akcijos iniciatore draudimo bendrove „Lietuvos draudimas“ rugsėjį rūpinsis moksleivių saugumu keliuose. Ramiau pirmosiomis naujųjų mokslo metų dienomis galės jaustis tėvai – „Lietuvos draudimas“ rugsėjo mėnesį nemokamai apdraus kiekvieną moksleivį 5 tūkst. eurų draudimu nuo nelaimingų atsitikimų kelyje.
„Svarbiausia mūsų, suaugusiųjų, rudens pamoka – apsaugoti vaikų, moksleivių keliones, kad namus ir mokyklą jie pasiektų saugūs ir sveiki. Mažieji eismo dalyviai, neretai po ilgųjų vasaros atostogų išsiblaškę ir mažiau atidūs, todėl visus vairuotojus tradiciškai kviečiame vairuoti atsargiau, o tėvelius – priminti vaikams, kaip saugiai pereiti gatvę,“– teigia „Lietuvos draudimo“ Dzūkijos skyriaus vadovė Alma Visockienė.
Nutikus nelaimei – nemokamas draudimas
„Lietuvos draudimas“ kaip ir kasmet visą rugsėjį visus 6800 miesto moksleivius apdraus asmens draudimu. Draudimas galios visoje Lietuvoje ištisą parą, jei moksleivis, keliaudamas pėsčiomis, nukentėtų eismo įvykyje.
„Draudimo apsauga mokyklinio amžiaus vaikams įsigalios automatiškai pačią pirmą mokslo metų dieną, tad tėveliams nieko daryti nereikės. Svarbiausia, kad, nutikus nelaimei kelyje, jie žinotų, jog gali kreiptis į mus dėl patirtos žalos atlyginimo,“ – apie draudimą pasakoja A. Visockienė.
Moksleivio, kuris keliaudamas pėsčiomis ar važiuodamas dviračiu, šį rugsėjį pateks į eismo įvykį, tėvai ar globėjai kviečiami apie tai iš karto pranešti „Lietuvos draudimui“ telefonu 1828. Užregistravus įvykį, bendrovės specialistai išsamiai paaiškins, ką reikia daryti toliau.
„Lietuvos draudimo“ inicijuojama akcija „Apsaugok mane“ vyksta nuo 2000-ųjų ir yra tapusi rudens tradicija. Skaičiuojama, kad šiemet Lietuvos miestuose ir miesteliuose specialiu akcijos ženklu bus paženklinta apie 1 tūkst. prie mokyklų esančių perėjų. Akcijos metu planuojama imtis ir kitų saugaus eismo priemonių, kurios padėtų mažinti avaringumą Lietuvos keliuose.
Dar viena naujovė – „Pradinukų draudimas“
„Lietuvos draudimas“ siekdamas sumažinti tėvų išlaidas mokslo metų pradžioje, padidinti saugumo jausmą šeimoje bei suteikti vaikams šiuolaikiškas mokymo priemones, kartu su UAB „E. mokykla“ sukūrė programą „Pradinukų draudimas“. Ji įgalins 1-4 klasių moksleivius pažinti išmanųjį mokymosi procesą, ugdant kūrybiškumą, įsitraukimą ir ankstyvą sąlytį su technologijomis. Ši programa tėvams taip pat padės įveikti nemalonumus, kilusius dėl traumų eismo įvykių metu.
Mažieji alytiškiai 9 mėnesius bus nemokamai apdrausti specialiuoju „Pradinuko draudimu“, apimančiu pėsčiojo ar važiuojančio dviračiu mokinio draudimo apsaugą. Tuo pačiu jie visus metus nemokamai galės naudotis elektronine mokymosi aplinka EMA.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą