Sutvarkytoje AKKC didžiojoje salėje – 60 papildomų vietų balkone

 

Alytiškių pamėgtoje, renginiams skirtoje erdvėje – VšĮ Alytaus kultūros ir komunikacijos centre (AKKC) 2017 – 2018 metais vyko didžiosios salės rekonstrukcija, kurios metu buvo pertvarkytos sėdimos vietos, pagerinta salės akustika, išardytos balkono konstrukcijos, kurios anksčiau trukdydavo žiūrėti renginius, bei įrengta papildomai 60 sėdimų vietų salės balkono erdvėje.
Rugsėjo 5 dieną duris atversiančioje naujai sutvarkytoje salėje vykstančius renginius galės stebėti daugiau žiūrovų, nes čia sumontuota 782 naujų kėdžių. Salės rekonstrukcijos metu pakeista šildymo sistema, o pirmosiose salės eilėse sumontuotas grindų šildymas. Taip pat pakeista elektros instaliacija, bei įrengta priešgaisrinė signalizacija. Didžiojoje salėje liko nepakeistos medinės sienelės, nes atlikus akustinę ekspertizę ir sulaukus šios srities specialistų įvertinimo, įvertinta jog šios salės akustika yra viena geriausių Lietuvoje.
Ketvirtadienį Alytaus miesto savivaldybės taryba patvirtino naujas AKKC teikiamų mokamų paslaugų kainas. Nors praėjusių metų gruodžio mėnesį taryba buvo nustačiusi naują AKKC teikiamų mokamų paslaugų ir jų kainų sąrašą, tačiau, padidinus balkoną atsirado papildomai 60 sėdimų vietų žiūrovams. Todėl tarybai buvo teikiamas papildomas sprendimas įtraukiant balkoną į teikiamų mokamų paslaugų ir jų kainų sąrašą.
„Įkainių keitimo priežastis labai paprasta – po atliktos salės rekonstrukcijos padidėjo balkonas ir jame įrengtos papildomos sėdimos vietos. Šios vietos prilygintos ne pačiam geriausiam matomumui, todėl kainos prilygintos, tokioms pat kainoms kaip pirmųjų ir aukštutinių eilių,“- teigia laikinai einanti AKKC direktorės pareigas Lina Nalivaikienė.
Šiemet remontas vyko tik didžiojoje salėje. Kitais metais iš valstybės investicijų programos planuojama gauti lėšų, kuriomis būtų tvarkoma nuo pastatymo remonto dar nematę pirmojo ir antrojo aukšto fojė.
AKKC organizuojami profesionalieji meno renginiai balkone kainuos 3 Eur, pramoginiai renginiai – 6 Eur, o renginiai vaikams – 2 Eur. Vaikai iki 7 metų (neužimant papildomos vietos) į profesionaliojo meno ir pramoginius renginius bus įleidžiami nemokamai. Asmeniui, pateikusiam moksleivio, studento, senjoro ar neįgaliojo pažymėjimą, kortelę „Alytus – viena šeima“ ir „Alytaus senjoras“, bus taikoma 50 procentų nuolaida nuo atitinkamos bilieto kainos.
Alytaus kultūros ir komunikacijos centro salės remonto darbus atliko viešųjų pirkimų konkursą laimėjusios UAB „Kortas“ ir UAB „Ekstra statyba“. Salės modernizavimo projekto biudžetas – 783 264,16 Eur, iš jų 299 541 Eur skirta iš Europos regioninės plėtros fondo, 352 400,82 Eur – iš Valstybės investicijų programos, 131 322,34 Eur – iš Alytaus miesto savivaldybės biudžeto.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą