Nuotraukos autorius: delfi.lt nuotr.

Paskirtas laikinasis Alytaus pataisos namų vadovas


Nuo šiandien Alytaus pataisos namams laikinai vadovauja Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo kriminalinės žvalgybos skyriaus viršininkas Genadijus Lepiochinas.
Jis į laikino Alytaus pataisos namų direktoriaus pareigas paskirtas teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus įsakymu.
„Laikinasis vadovas turi didžiulę darbo patirtį bausmių vykdymo sistemoje, yra gerbiamas kolegų ir principingas, geba dirbti ekstremaliomis sąlygomis. Manau, kad jis tinkamai išspręs šioje įkalinimo įstaigoje susidariusias problemas,“ – sako teisingumo ministras E. Jankevičius.
Anot ministro, Alytaus pataisos namuose, kur bausmę atlieka 688 nuteistieji, situacija išlieka sunkiai valdoma, iki šiol buvo pataikaujama nuteistiesiems, nesprendžiamos įstaigos vidaus problemos.
Neseniai į Alytaus pataisos namus buvo perkelta dalis vidaus tvarką pažeidinėjusių nuteistųjų iš Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos, taip pat šioje įstaigoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nuteistųjų pasipriešinimo pataisos namų darbuotojams.
Į Alytaus pataisos namus taip pat komandiruojami dar du patyrę bausmių vykdymo sistemos pareigūnai iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo ir Vilniaus pataisos namų, padėsiantys laikinajam vadovui užtikrinti tvarką šioje įkalinimo įstaigoje.
Alytaus pataisos namų direktoriaus pareigos liko laisvos, kai praėjusį mėnesį iš jų pasitraukė tuometis vadovas Kęstutis Jasmontas.

LRTM informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą