Nauji tvarkaraščiai Alytuje - su išmaniais kodais

 

Viešuoju transportu besinaudojantys gyventojai autobusų stotelėse jau pastebėjo naujus tvarkaraščius su išmaniaisiais (QR) kodais. Grafikai atnaujinti beveik visose stotelėse, o gyventojų patogumui jie tapo šiuolaikiški – nuskaitomi specialia telefono programėle.
Keleivis laukdamas autobuso stotelėje, gali mobilios aplikacijos pagalba nuskaityti QR kodą. Šis kodas jį nukreips į konkrečią stotelės svetainę, kurioje keleivis galės matyti tikslų autobuso atvykimo laiką.
„Keleiviai, kurie neturi interneto ir galimybės pasinaudoti QR kodų nuskaitymo programėle, jiems grafike pridedama papildoma informacija, kur galima rasti grafikus ar kreipti dėl grafikų konkrečiose stotelėse. Taip pat ten raiste informaciją, kam galite skambinti jeigu laiku neatvyksta autobusas ir dėl kitos su viešojo transporto autobusų maršrutu susijusios informacijos,“- teigia VšĮ „Alytaus infrastruktūra viešojo transporto administravimo skyriaus vedėja Diana Klimenkienė.
Ankščiau gyventojai skundėsi VšĮ „Alytaus infrastruktūra“ darbuotojams, kad vežimo paslaugą atliekančios įmonės ne visada laikydavosi grafikų, o taip pat kai kuriose stotelėse grafikų trūkdavo arba jie būdavo suplėšomi.
Nelaukiant naujo viešojo transporto konkurso rezultatų, papildomai su 15- a vežėjų suderinti visi 10 viešojo transporto autobusų maršrutų (16 maršrutų su A arba U raidėmis), iš viso 56 grafikų laikai, skaičiuojant su savaitgaliais. Atnaujinus informaciją internetiniame puslapyje www.visimarsrutai.lt, keleiviai gali skubiai gauti naujausią informaciją apie autobusų maršrutų grafikus ir taip planuoti kelionę. Atlikta visų 10 viešojo transporto autobusų maršrutų bei viešojo transporto stotelių patikra leido įvertinti, kur ir kokioje stotelėje būtina keisti grafiką, iškabinti naują ir tai buvo padaryta. Šiuo metu Alytuje yra 130 viešojo transporto autobusų stotelių.
VšĮ „Alytaus infrastruktūra“ darbuotojai teigia, kad įgyvendinant šias priemones, gyventojų nusiskundimų sumažėjo - vežėjai griežčiau laikosi nustatyto grafiko.
Pastebėjus maršruto aptarnavimo pažeidimų, prašome pranešti Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriui tel. (8 315) 55 128, o dėl konkretesnės grafikų informacijos galite kreiptis į VšĮ „Alytaus infrastruktūra" tel. (8 315) 52 541.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą