Alytuje įrengta Verslo gatvė

Baigta įgyvendinti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamo projekto Nr. 06.2.1-TID-R-511-11-0001 – Perspektyvinės gatvės nuo Pramonės g. iki Naujosios g. Alytuje įrengimo veikla. Projektas įgyvendintas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 6 prioriteto – darnaus transporto ir pagrindinių tinklų infrastruktūros plėtros įgyvendinimo – vietinių kelių vystymo priemonę Nr. 06.2.1-TID-R-511.

Projektu buvo sprendžiamos pagrindinės Alytaus miesto susisiekimo sistemos problemos susijusios su nepakankamai išvystyta vietinės reikšmės kelių ir gatvių infrastruktūra – susisiekimą ribojo miesto gatvių trūkumas, dėl jo miesto gyventojai ir svečiai buvo priversti vykti didesnį atstumą, taip pat sugaišti daugiau laiko kelionėje, nei galėtų esant optimaliam miesto kelių ir gatvių išdėstymo tinklui. Projektu buvo siekiama plėtoti susisiekimą Alytaus miesto vietinės reikšmės keliais. Projekto įgyvendinimo metu buvo nutiesta Alytaus miesto Verslo gatvė (perspektyvinė gatvė) su asfalto danga nuo Pramonės g. iki Naujosios g. (0,722 km). Atkarpos tiesimo metu įrengta gatvės danga su šaligatviais, atkarpos apšvietimo tinklai, rekonstruoti vandentiekio ir nuotekų tinklai, elektros ir žinybiniai tinklai, ryšių ir signalizacijos linijų tinklai, įrengta geležinkelio pervažos signalizacija. Taip pat buvo vykdoma ši rangos darbams atlikti reikalingų paslaugų visuma: statybos darbų techninė priežiūra; statinio techninio projekto vykdymo priežiūra; investicijų projekto su sąnaudų ir naudos analizės parengimas; techninio projekto parengimas ir jo ekspertizė. Įgyvendinus projektą ir įrengus Verslo gatvę yra išplėtotas susisiekimas vietinės reikšmės Alytaus miesto keliais, sutrumpėjo kelionės laikas ir sąnaudos, sumažėjo pravažiuojančių automobilių skaičius vienoje iš intensyviausių – Kalniškės, Naujosios, Putinų gatvių – sankryžų.

Alytaus Verslo gatvės (perspektyvinės gatvės) nuo Pramonės gatvės (ties UAB „Litalka") iki Naujosios gatvės rekonstravimo ir statybos darbus vykdė viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi UAB „Parama". Statybos darbų techninę priežiūrą vykdė UAB „Statybų koordinatoriai", statinio techninį projektą parengė ir projekto vykdymo priežiūrą vykdė UAB „Kelprojektas".

Projekto biudžete nustatyta didžiausia galima projekto tinkamų finansuoti išlaidų suma 879 927,06 Eur, iš jų 747 938,00 Eur skiriama iš Europos regioninės plėtros fondo lėšų, 131 989,06 Eur – iš Alytaus miesto savivaldybės biudžeto lėšų.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą