Alytaus miesto teatre judėjimo sutrikimų turintys žmonės į sceną pakils oriai

Alytaus miesto teatre jau sumontuota neįgaliųjų pakėlimo platforma. Ji leis judėjimo sutrikimų turintiems žmonėms pakilti į sceną. Lėšų įrenginiui įsigyti skyrė Alytaus miesto savivaldybė.

Aplinkos pritaikymas negalią turintiems žmonėms aktuali problema, apie kurią kalbama daugelį metų, tačiau nuolat tam pristinga reikalingų sprendimų, pozityvaus požiūrio ir finansavimo. Praėjusiais metais Alytaus miesto savivaldybė skyrė 5800 eurų keltuvo įsigijimui, kuris jau pasiekė teatrą.
“Šveicarijoje pagamintas keltuvas yra mobilus, jį galime pervežti iš vienos salės į kitą, todėl tai itin patogu renginiams vykstant tiek didžiojoje, tiek mažojoje teatro salėse“, - kalbėjo Alytaus miesto teatro direktorės pavaduotojas Tomas Kunčinas.
Keliamoji platformos galia siekia 240 kg, todėl, esant būtinybei, ji vienu metu į sceną galės pakelti judėjimo sutrikimų turintį bei jį lydintį žmogų.
Anot T. Kunčino “dabar į bet kurią teatro sceną oriai galės pakilti turintys judėjimo negalią ar judėjimo sutrikimų žmonės”.
Pirmoji platformą išbandė Alytaus neįgaliųjų reikalų komisijos tarybos narė Kristina Dūdonytė. Šiemet ji buvo pagerbta „Už aktyvią visuomeninę veiklą“, tačiau Alytaus metų apdovanojimą atsiėmė sėdėdama žiūrovų salėje. Tuomet, pakilti į sceną tokios galimybės, kokia yra šiandien, dar nebuvo.
“Šis įrenginys yra patogus, įvažiavimo ir nuvažiavimo pakėlimo kampas saugus. Labai džiaugiuosi, kad tokia pakėlimo platforma jau yra teatre ir ji garantuoja prieinamumą į sceną”, - vertindama atsiradusią naują galimybę džiaugėsi aktyvi visuomenininkė.
Alytaus miesto teatras kuria draugišką aplinką negalią turintiems žmonėms ir kviečia užsukti į teatrą: salėje yra neįgaliesiems pritaikytos vietos, įrengti neįgaliesiems pritaikyti tualetai, į teatrą galima patekti pandusu, o teatro nepremjeriniams spektakliams taikoma 50 procentų nuolaida bilietams.

AMT informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą