Karinės pratybos Alytaus rajone – Simne ir Alovės seniūnijoje

 

Prasidėjo Lietuvos kariuomenės Greitojo reagavimo pajėgų II-ojo bataliono kovinės grupės pratybos, kurių scenarijų ir eigą Alytaus rajono savivaldybės ekstremalių situacijų komisijai pristatė bataliono kovinės grupės vadas Darius Meilūnas.
Pratybos vyks trijose savivaldybių teritorijose: Alytaus miesto, Alytaus ir Lazdijų rajonuose, jose dalyvaus apie 600 karių, 150 vienetų karinės technikos.
Pasak bataliono vado D. Meilūno, mokymų tikslas – bendras įvairių karinių vienetų, partnerių „susidirbimas“, glaudus bendradarbiavimas su vietos savivaldybe ir jos teritorijoje veikiančiomis institucijoms.
Pratybos prasidėjo šiandien, Lazdijų rajone, kur bus perdislokuota užduočiai vykdyti apie 150 karių. „Didžioji dalis karių liks Ulonų batalione, iš kurio vykdys užduotis Alytaus miesto ir rajono teritorijose,“ – kalbėjo vadas.
Alytaus rajone pratybos numatytos Alovės seniūnijoje esančiame mokomajame kariuomenės lauke, kuriame kariai treniruojasi, yra šaudykla.
„Atskiros užduotys paskirtos Simno mieste, kur bus imituojama pabėgusių asmenų iš Alytaus pataisos namų paieška ir sulaikymas. Daugiau rajono teritorijų, kuriose vyktų specifinės užduotys nėra. Numatytas bendras technikos ir personalo judėjimas“, – pratybų tankinius manevrus Alytaus rajone dėstė D. Meilūnas.
Vadas D. Meilūnas ragina gyventojus išlikti ramius, nesiartinti prie karių ir karinės technikos.
„Pratybų karius galima atskirti iš kariškos lauko aprangos (žalias ir juodas marginimas), o priešiškas karių pajėgas imituos nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai-šauktinai, kurie neįeina į bataliono kovinės grupės sudėtį. Jų apranga mėlyno marginimo. Dalis jų vilkės civilius drabužius, bet ant dešinės rankovės ryšės skiriamąjį ženklą – mėlyną juostą. Baimintis jų nereikia“, – tvirtino vadas.
Mokymų metu bus naudojamas tik karinis transportas.
Šių pratybų naujovė – užsienio partnerių dalyvavimas.
„Bendradarbiaujame su Lenkijos Respublikos Suvalkų krašto kariškiais. Partnerių dalyvavimo tikslas – ne tik stebėti pratybas, bet ir jose dalyvauti. Keturi lenkų atstovai imituos NATO pajėgų, atvykstančių į Lietuvą, priešakinę grupę, kurios užduotis – pasiruošti priimti sąjungininkus“, – apie užsienio partnerių vaidmenį kalbėjo vadas D. Meilūnas.
Šių metų kovo 20 dieną kariškiai iš Suvalkų lankysis ir Alytaus rajono savivaldybėje, kur bus aptariama karinių pratybų eiga.
Vadas D. Meilūnas pažymėjo, kad pratybų metu nebus žalojama augmenija, teršiama aplinka. Pastebėjus karių padarytą žalą ar iškilus klausimų, prašome kreiptis telefonu + 370 86 80335.
Karinės pratybos tęsis iki kovo 22 d.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą