Alytaus miesto vaikams – panevėžiečių dovanos

 

Alytaus miesto savivaldybės švietimo įstaigas lankantys ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikučiai gavo nuostabių lavinamųjų dovanėlių iš Panevėžio mieste veikiančios individualios įmonės „EGOTU“. Įmonės vadovė ir šios akcijos sumanytoja Giedrė Norkūnė, sužinojusi apie Alytų ištikusį gaisrą ir norėdama vaikams suteikti gerų emocijų, visoms Alytaus miesto savivaldybės švietimo įstaigose veikiančioms ikimokyklinio ugdymo grupėms padovanojo lavinamuosius žaidimus, t. y. edukacinių eilėraštukų korteles, kuriose yra nupieštas daiktas ir parašytas trumpas ketureilis: „Langai – lyg namo akys stiklinės./ Jie puošti užuolaidom, dengti langinėm./ Patenka į vidų per langą šviesa./ Jie kiekvienuos namuos reikalingi, tiesa?“ Šios edukacinių eilėraštukų kortelės skirtos linksmam ir prasmingam buvimui kartu tiek ikimokyklinio ugdymo įstaigose, tiek namuose.
Priešmokyklinio amžiaus vaikai gavo lavinamąjį žaidimą „Išdykėlių abėcėlė“. Rinkinyje yra mažos eilėraštukų kortelės, jų kairėje pusėje stambiu šriftu raudonai parašytos didžioji ir mažoji raidės, o šalia ketureilis, kuriame paryškintos raidės, esančios kairėje kortelės pusėje. A4 formato kortelėse yra 26 paveikslėliai su po jais parašytais žodžiais ir žodžių junginiais, turinčiais raidę, stambiu šriftu raudonai parašytą kortelės centre. Šiomis edukacinėmis kortelėmis vaikai lavina atmintį, linksmai leidžia laiką, stebi užrašą kartu su vaizdu, mokosi abėcėlės ir atpažinti raides žodžio viduryje. Tai pravers vaikams vėliau mokantis skaityti.
Alytaus miesto savivaldybės ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų vaikai ir pedagogai nuoširdžiai dėkoja akcijos sumanytojai Giedrei Norkūnei už puikias lavinamąsias dovanėles ir linki didžiausios sėkmės visai kūrybinei grupei, kuriančiai lavinamąsias priemones ir žaidimus.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą