Gaisravietėje susidariusių atliekų išvežimo darbai prasidės dar šiandien

Atliekų išvežimas – klausimas, prie kurio svarstymo dar kartą sugrįžta šį rytą vykusio Ekstremalių situacijų posėdžio, kuriame dalyvavo ir ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka, metu.

Posėdyje nuspręsta Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Rolando Juonio įsakymu nurodyti UAB „Toksika" nedelsiant organizuoti ir vykdyti (išvežti ir sutvarkyti) gaisro metu Alytuje susidariusių pavojingų atliekų tvarkymą. Tuo pačiu dokumentu nustatyta, kad UAB „Toksika" patirtos išlaidos bus kompensuojamos ne iš savivaldybės biudžeto, bet iš valstybės rezervo ir paskirtas Alytaus miesto savivaldybės administracijos atsakingas asmuo, koordinuosiantis atliekų tvarkymą – Viešosios tvarkos skyriaus vyresnysis specialistas Dalius Česynas, jam nesant – Viešosios tvarkos skyriaus vyresnysis specialistas Vitas Černiauskas.

Iš karto po posėdžio minėtas administracijos direktoriaus įsakymas buvo pasirašytas, tad UAB „Toksika" gaisravietėje susidariusių atliekų išvežimą ketina pradėti dar šiandien.

Per ne vieną dieną padangų perdirbimo įmonės gaisro metu susidariusios atliekos jau spėjo šiek tiek pradžiūti, tad įmonės „Toksika" atstovai tikisi, kad atliekų kiekis gali būti mažesnis nei buvo manyta anksčiau. Jis gali siekti apie 600 t.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą