Nepakantumas: už laiku neišvežtas atliekas – bauda



Turbūt nerasime žmogaus, kuriam patiktų perpildyti konteineriai ir atliekų krūvos prie jų. Bet kartais taip nutinka. Ir tuomet nebelieka nieko kito kaip bausti laiku konteinerių ir juose susikaupusių atliekų laiku nesutvarkiusias įmones, kad tokių kartų būtų kuo mažiau.
Taip nutiko ir lapkričio 11-ąją, kai Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (ARATC) kokybės inspektoriai Alytaus mieste patikrino bendrojo naudojimo pakuočių konteinerius ir keliasdešimt jų rado pilnus popieriaus pakuočių, kurios pagal nustatytą grafiką turėjo būti išvežtos lapkričio 8-9 dienomis.
Inspektoriai suskaičiavo 48 neištuštintus popieriaus pakuočių konteinerius ir baudą bendrovei „Ekonovus“ už nekokybiškai atliktą paslaugą – po 57, 92 euro už kiekvieną neištuštintą konteinerį. Iš viso – daugiau kaip 2780 eurų.
Jau kitą dieną po inspektorių patikrinimo popieriaus atliekos iš visų pripildytų konteinerių buvo surinktos ir išvežtos.
„Ekonovus“ atstovai paaiškino, kad laiku to nepadarė, mat buvo sugedęs atliekas surenkantis automobilis. Tačiau sutartyje numatyta, kad apie iškilusias kliūtis turi būti iš karto informuojama, o problemą privalu išspręsti per 24 valandas. Šiuo atveju tai nebuvo padaryta.
„Atvejai, kai vežėjams tenka skirti tokio dydžio baudas retai pasitaiko. Dažniau būna, kai neišvežtas lieka vienas kitas bendro naudojimo ar individualus konteineris“, – sakė Algimantas Dirsė, ARATC Atliekų tvarkymo paslaugų ir kontrolės padalinio kokybės inspektorius.
Jis patikino, kad į atliekų vežėjus ARATC žiūri kaip į savo veiklos partnerius, tačiau tai nesumažina reiklumo paslaugos kokybei.
„Mes prašome gyventojų rūšiuoti atliekas, nes tai yra vienintelis kelias išvengti rinkliavos didinimo, tad privalome užtikrinti, kad jų išrūšiuotos atliekos būtų tinkamai tvarkomos“, - kalbėjo A. Dirsė, primindamas, kad už išrūšiuotų pakuočių atliekų tvarkymą gyventojams mokėti nereikia – už tai sumoka gamintojai importuotojai.
 
ARATC kokybės inspektoriai rado 48 laiku neištuštintus konteinerius.

ARATC informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą