Susipažinkite kur Alytuje šį savaitgalį bus įrengti policijos postai ir eismą ribojantys ženklai


Nuo penktadienio 20 val. iki pirmadienio 20 val. visoje Lietuvoje ribojamas žmonių patekimas į miestus ir miestelius. Alytuje veiks keturi policijos postai ir dar septyniose vietose bus pastatyti eismą draudžiantys ženklai.
Keturi policijos postai Alytaus miesto keliuose bus įrengti:
1. kelyje Nr. 130 Alytus-Kaunas už Miklusėnų link Kauno, Genių sankryžoje;
2. Simno-Seirijų žiedo kelyje;
3. Normandijos-Nemuno g. ir Druskininkų g. žiede I-ąjame Alytuje;
4. Ulonų g. kelyje Nr. 128 prie „Dainavos“ siuvimo fabriko.
Septyniose vietose bus pastatyti draudžiantys eismą kelio ženklai:
1. Druskininkų gatvėje ties įvažiavimu į kelią Nr. 129;
2. kelyje Nr. 1110 už Bakšių gyvenvietės Putinų g. gale;
3. Sankryžoje iš Jasunskų g. į Artojų g.;
4. Verslo gatvėje ties geležinkelio pervaža;
5. kelyje Nr. 1105 Ūdrijos kelio ir Pavasario g. sankryžoje;
6. Jūratės gatvėje ties įvažiavimu į kelią Nr. 131;
7. Lapakalnio gatvės, Padvariškių k., ties įsukimo nuo kelio Nr. 129.
Tikrinami bus tik į miestus ar miestelius atvykstantys asmenys, išvykstančiųjų pareigūnai nestabdys. Pareigūnai į miestą leis įvažiuoti tik dėl labai svarbių priežasčių, pvz. mirus artimam giminaičiui, dėl sunkios ligos ar nelaimės, dėl būtinosios medicinos pagalbos suteikimo. Taip pat į miestą bus įleidžiami darbo reikalais arba čia turintys nekilnojamojo turto. Vykstantiems iš miesto pvz. į sodą, sodybą ar kitur, reikia su savimi turėti nuosavybę patvirtinančius dokumentus. Tinka ir mobiliu telefonu padaryta dokumentų nuotrauka. Nepateikus pareigūnams minėtų dokumentų, teks apsisukti ir keliauti atgal iš kur esate atvykę.

Policijos postai nepertraukiamai planuoja dirbti nuo balandžio 10 d. 20.00 val. iki balandžio 12 d. 24.00 val.

Tiek Alytaus mieste, tiek Alytaus rajone patruliuos judantys policijos ekipažai, kurie užtikrins viešąją tvarką ir pasirinktinai tikrins transporto priemones, bei vykdys kontrolę kaip laikomasi draudžiamų kelio ženklų Nr. 301 „Įvažiuoti draudžiama“ reikalavimų.

Mieste ir rajone kasdien vienu metu dirbs iki 50 pareigūnų, kurie budės postuose, tikrins transporto priemones, stebės nuošalias vietoves, užtikrins viešąją tvarką mieste.

„Prašau gyventojų supratingumo ir atsakomybės. Žinoma, galime juokauti ir sukčiauti – juk visi miškų takeliai ir keleliai alytiškiams puikiai žinomi. Tačiau turime suvokti, kad nuo to priklausys, kiek dar žmonių išgirs COVID-19 diagnozę, kiek dar žmonių neteks savo artimųjų. Ir kiek ilgai tęsis karantinas. Per Šv. Velykas būkime namuose, kad turėtume ką apkabinti per Šv. Kalėdas“, – ragino Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.


AMSA  informacija

 

Komentarai

  • Kristiana
    prieš 57 minučių
    As nomuojuosi buta alytuje, nuosavybes dokumentu neturiu, bet kaune dirbu ir kaip tik sestad is ryto vaziuosiu namo, tai net negalesiu gryzt namo? Kazkur tarp kauno ir alytaus turesiu savaitgali praleist? Viesbuciai nedirba kaip suprantu, tai masinoje turesiu klaidziot visa savaitagali?
  • Saulius
    prieš 2 minučių
    Dar mažai nesąmonių prigalvojo?

Parašykite komentarą