Ugniagesiams – premijos ir sveikinimai iš JAV

Šiandien Alytaus miesto ugniagesiai sulaukė dovanų –  Alytaus miesto savivaldybės vadovai jiems įteikė simbolinį čekį, saldžią dovaną ir perdavė sveikinimus nuo tolimosiose Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenančių lietuvių. Simboliniame čekyje parašyta suma – 12 024 dolerių, juos gaisrą praėjusių metų padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ gesinusių ugniagesių premijoms skyrė Alytaus ir Ročesterio susigiminiavusių miestų komiteto nariai.

„Tai buvo įtampos kupinos valandos. Prabėgus geram pusmečiui, vis dar mus prisimena, mus aplanko. Šį kartą jūs ko gero žinote, kad su Alytumi bendradarbiaujanti Ročesterio bendruomenė parėmė ugniagesius – jiems  pervedė daugiau nei 12 tūkst. JAV dolerių“, –  ugniagesiams skirtomis premijomis pasidžiaugė  Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas vidaus tarybos pulkininkas leitenantas Rimantas Bokmota.

Perduodamas ugniagesiams skirtą čekį, Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis teigė, kad labai norėtųsi pamiršti gaisrą. „Ne vieną kartą mes jums dėkojome ir dėkojome ne tik mes, dėkojo visas Alytus ir visa Lietuva. Šiandien mūsų nepamiršo ir broliai iš už Atlanto – emigrantai, kurie ten gyvena, tačiau stebi, kas vyksta jų mylimame mieste. Susitelkusi Ročesterio bendruomenė ilgą laiką rinko lėšas, norėdama  paskatinti jus“, – sakė miesto vadovas.  

Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė  perskaitė Alytaus ir Ročesterio susigiminiavusių miestų komiteto pirmininkės Jolandos Chesonis atsiųstą sveikinimą. „Ugniagesys yra nuostabus žmogus, kuris demonstruoja atsidavimą ir pasiaukojimą kitiems. Jūsų drąsa bet kokiam pavojui inspiruoja visus žmonės Jūsų aplinkoje. Linkime Jums daug sveikatos bei laimės ir tikimės toliau kurti ir stiprinti draugystės ryšius tarp mūsų dviejų miestų žmonių“, – rašoma sveikinime.

Alytaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu premijos skirtos  89 ugniagesiams – kiekvienam iš jų į asmeninę sąskaitą bus pervesta po 122,71 Eur. 

Tolimosiose Jungtinėse Amerikos Valstijose esantis Ročesterio miestas yra Alytaus miestas partneris, su juo draugystė tęsiasi jau daugiau kaip dešimtmetį.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą