Nemokamas belaidis internetas įrengtas dar dešimtyje Alytaus miesto viešųjų vietų

Dešimtyje Alytaus vietovių įrengta 19 nemokamo interneto WiFi prieigos taškų. Nuo šiol alytiškiai galės internete naršyti prie Didžiosios Dailidės ežerėlio, Dainų slėnyje, prie Alytaus piliakalnio, Pirmojo Alytaus aikštėje, Jaunimo parke, ant Pėsčiųjų ir dviračių tilto, Alytaus kultūros centre, Alytaus miesto stadione, Alytaus bendruomenės centro prieigose ir Miesto sode.

Jaunimo parke ir Miesto sode WiFI veikė jau anksčiau, tačiau šįkart šiose vietose išplėsti prieigos taškai – nuo šiol Miesto sode internete bus galima naršyti ne tik prie fontano, bet ir netoli Atgimimo ąžuoliuko esančioje vaikų žaidimų aikštelėje, Jaunimo parke – grilio zonoje ir parkūro aikštelės prieigose.  

Kai kuriose iš išvardytų vietų įrengta po kelis prieigos taškus – Dainų slėnyje įrengti du, prie Pėsčiųjų ir dviračių tilto – trys, Alytaus kultūros centre – du, o Alytaus miesto stadione – keturi prieigos taškai.

Belaidį internetą Alytaus miesto savivaldybė įrengė atsiliepusi į Europos Komisijos iniciatyvą „WiFi4EU“ – kvietimą pasinaudoti čekiais belaidžio interneto ryšio viešosiose erdvėse įrengti. Šiam tikslui savivaldybei buvo skirta 15 tūkst. Eur. Tad Alytaus miesto savivaldybei belaidžio interneto įrengimas nieko nekainavo, jai teks mokėti tik už interneto paslaugą. Tokie Alytaus miesto savivaldybės ir WiFi4EU iniciatorių įsipareigojimai pasirašyti trejiems metams.

Iki šiol alytiškiai belaidžiu internetu galėjo naudotis šešiose viešosiose miesto vietose – Miesto sode, Rotušės aikštėje, Senamiesčio skvere, prie Mažosios Dailidės ežerėlio ir Žaliosios gatvės prieigose. 

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą