Nuotraukos autorius: M. Vaisietaitė, D. Neko, A. Marcinkevičienė, R. Valiukevičiūtė, L. Bernotaitė, Sonata Tumasonė

Susitikimo tikslo pakeisti nebegalima: ir kitais metais, tuo pačiu metu - vardan gyvūnų


Praėjusio sekmadienio (Spalio 6 d.) vidurdienį gyvūnų mylėtojai rinkosi prie Alytaus Dailės mokyklos, kur vyko šventė gyvūnams ir jų šeimininkams "Mes komanda".
Atrodė, kad šventės dalyviai, tai pagrinde alytiškių šeimos atvykę su savo auginamais šunimis, o akylesni šurmulyje pastebėjo vienos mergaitės draugą - vėžliuką ir tris drąsiausius Alytaus miesto katinus, išdrįsusius būti tarp gausybės šunų. Šventę paįvairino Ruminos jojimo klubas atvykęs pademonstruoti savo žirgus.
Nors oras buvo šaltokas, tačiau nelijo, o ir kažkiek sušilti leido Alytaus miesto bendruomenės centro savanoriai, vaišinę visus karšta arbata.
Šventės pradžioje koncertinę programą atliko Aušrs Marcinkevičienės vadovaujamas, iš lopšelio - darželio "Pasaka" ir vokalinės studijos "Boružėlė"dainuojančių mergaičių sudarytas "Pasakos kvartetas". Savo veiklą pristatė asociacijos "Keturkojo viltis" ir iniciatyvos "Draugiški gyvūnams" atstovai. Gyvūnų snukučius ant vaikų veidų nemokamai piešė iš Vaikų dienos centro "Kutis" atvykusi animatorė Gintarė Mažeikienė.
Vėliau šventė prasidėjo ir patiems keturkojams. Jie galėjo varžytis mažų šuniukų lenktynėse, išbandyti savo valią "Pagundų take" ir daug paėsti ėdriausio šuns konkurse, bei pademonstruoti save "Mano sugebėjimai" konkurse.
Alytaus sportinių šunų klubo "Cerberis" nariai irgi pademonstravo savo bendro paklusnumo sugebėjimus: daiktų nešiojimo, komandų klausymo ir t.t., bei sportinių triukų su cirko elementais, pvz. šokinėjimas per degantį lanką.
Alytaus pataisos namu kinologas Linas Nevecka demonstravo ką gali šunys pareigūnai. Galima buvo pamatyti, kaip greitai šuo suranda paslėptus narkotikus, arba kaip greitai ir stipriai šuo sulaiko tariamą nusikaltėlį.
Dzūkijos Gyvūnų Globėjų asociacijos ir Alytaus sportinių šunų klubo "Cerberis" vadovas Kęstas Rutkauskas teigė: "Džiaugiamės, kad sulaukėme tokio didelio žmonių susidomėjimo. Jaučiamės esantys reikalingi, ir tai mus įpareigoja šventę ir kitais metais daryti dar didesnę ir įspūdingesnę.".
Visuomeniniais pagrindais gelbstintys beglobius gyvūnus Alytuje, asociacijos "Keturkojo viltis" savanoriai renginio metu surinko 210 Eur ir 13 cnt paramos. Šios asociacijos vadovas Eimantas Kalėda komentavo savo įspūdžius šventės metu: "Esame labai laimingi. Mūsų miestas yra ne tik gražus išore, bet ir vidumi. Renginio metu matėme, kad miestiečiai mus palaiko, dėkojame už paramą. Norintys pagelbėti mūsų veiklai visada laukiami: tiek savanoriška pagalba prižiūrint gyvūnus, tiek dovanojant maisto, kraiko, narvų ar kitų priemonių gyvūnams, bei žinoma pinigine parama, kuri panaudojama beglobių gydymui, maistui ir panašiai".
Renginyje dalyvavusi "Keturkojo viltis" savanorė Greta Butkaitė pasakojo: "Šventė be galo patiko... Tai šventė su linksmybėmis, žaidimais, bei prizais suburianti visus neabejingus gyvūnų mylėtojus ir turėtojus į vieną vieta... Šventė kurioje galime vieni su kitais susidraugauti, bei susibendrauti.

Dzūkijos Gyvūnų Globėjų asociacija ir Alytaus sportinių šunų klubas "Cerberis" renginį skirtą Pasaulinei Gyvūnų Globos dienai prie Alytaus Dailės mokyklos organizavo jau antrajį kartą, o panašių renginių jau organizuota ir ankščiau. Su kiekvienu renginiu gausėjant žiūrovų skaičiui, jaučiasi įpareigoti tokį renginį daryti ir kitais metais. Iki susitikimo kitais metais!

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą