Varėna kviečia į tradicinį Lietuvos grybavimo čempionatą

Lazdijų rajono savivaldybė gavo oficialų Varėnos rajono savivaldybės laišką, kuriuo visi Lazdijų rajono gyventojai rugsėjo 25 dieną yra kviečiami į tradicinį Lietuvos grybavimo čempionatą Varėnos rajono savivaldybės mero Algio Kašėtos taurei laimėti.

Varėna dėl pandemijos jau antrus metus negali organizuoti tradicinės, renginiais gausios Grybų šventės – su šventine eisena,  seniūnijų kiemeliais ir įvairiais pasirodymais. Grybų šventės mugės taip pat nebus.

Pakoreguotame  šventės scenarijuje  liko tik grybavimo čempionatas, o vakare – koncertinė programa.

Šiemet čempionatas organizuojamas itin grybinguose etnografinio Margionių kaimo miškuose. Varžytis jame dėl mero taurės ir kitų prizų yra kviečiamos visų Lietuvos savivaldybių, taip pat ir Varėnos rajono seniūnijų komandos. Išbandyti savo jėgas grybaujant galės visi norintys.

Jau aštuonioliktojo čempionato dalyvius aštuntą valandą ryto į mišką palydės, o po keleto valandų su dzūkiškomis dainomis sutiks ir dzūkiška grybiene bei kitais patiekalais iš dzūkiško paveldo lobyno vaišins charizmatiškojo Margionių kaimo dainininkės bei kiti muzikantai.

Daugiausia grybų radusi grybautojų komanda ir šiemet į namus išsiveš įspūdingą Varėnos krašte, miškingose Merkinės apylinkėse, Zakavolių kaime gyvenančio juodosios keramikos meistro Petro Pretkelio sukurtą juodosios keramikos taurę. Be originalių dovanų neliks ir kiti čempionato prizininkai bei jauniausias ir vyriausias grybautojai.

Čempionato programa ir taisyklės yra čia.

Priminsime, jog mūsų rajono savivaldybės komanda ne kartą yra tapusi Lietuvos grybavimo čempionato prizinių vietų laimėtoja ir  net ir čempionė.

SVARBU: Visi šventės dalyviai privalo turėti galimybių pasus.

lazdijai.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą