Miesto aplinką puoselėjantiems alytiškiams – sveikinimai ir dovanos

Alytuje jau tapo tradicija kiekvieną rudenį pagerbti ir apdovanoti kasmetinio aplinkos tvarkymo konkurso nugalėtojus ir prizininkus. 

„Matydamas kaip gražiai atrodo jūsų tvarkoma aplinka, vienu metu pagalvojau, ar jūs ką nors dar dirbate be to, kad gražinate ir puošiate mūsų miesto aplinką. Puikiai pats žinau kiek reikia įdėti laiko bei meilės ir turėti ranką, kad viskas taip augtų ir žydėtų. Dėl ko mes visa tai darome? Tikriausiai dėl savęs, nes ten kur gyvename, norime, jog patiems būtų gražu, norime, kad mūsų klientai gerai jaustųsi, kad daugiabučio namo gyventojai gyventų tokioje aplinkoje, kurią norėtų matyti pro langą. Yra vietų, kuriose pro daugiabučio langą matyti duobės ir žvyras, o yra, kur – gėlės ir žiedai. Čia yra mūsų pasirinkimas. Man smagiausiai matyti naujai besikuriančius rajonus, jeigu susitvarkė vienas namas, nusišienavo žolę, pasisodino medelius, nusigenėjo tujas, tada ir kaimynai stengiasi, kad negyventų pienių pievoje. Miestas pats vienas nesugebėtų kurti grožio, jį kuriame kartu. Dėkodamas už tai kad kuriate, miestas prisiėmė ambiciją kitais metais būti dar žalesniu, turėti dar daugiau spalvų ir gėlynų. Noriu jums palinkėti vieno – kad jūsų gyvenimas būtų toks pats gražus, kaip jūsų sklypai tarp įstaigų ir namų“,- apdovanojimo ceremonijos metu sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.  

Atsiimdami apdovanojimus, laimėtojai džiaugėsi, daugeliui buvo netikėta, kai kas pajuokavo, kad paskutinį kartą „apdovanojimą“ gavo tik už greičio viršijimą,  kiti kvietė apsilankyti išgerti puodelį kavos bei pasiimti pirštines, nes veikti jų sklype tikrai dar yra ką.   

Įmonių ir įstaigų kategorijoje šiais metais pirmoji vieta atiteko bendrovės „Draudilita“ restoranui CARPE DIEM. Antroji – MB Florus LT gėlių parduotuvei, o trečioji – įmonei „Rixa“.

Švietimo įstaigų kategorijoje pirmoji vieta atiteko Alytaus „Drevinuko“ mokyklai-darželiui. Antroji vieta – Alytaus profesinio rengimo centrui, trečioji – Alytaus lopšeliui-darželiui „Šaltinėlis“.

Daugiabučių namų savininkų bendrijų kategorijoje šiemet nugalėtojų laurus nuskynė DNSB Tvirtovės g. 15. Antroji vieta atiteko DNSB Vilties g. 18, o trečioji – DNSB Topolių g. 14.

Individualių gyvenamųjų namų kategorijoje išskirtos keturios nominacijos. Gražiausia sodyba pripažinta Rūtos ir Mindaugo Šiumbrių iš Panemuninkėlių g. Antroji vieta – Inos ir Raimundo Martikaičių iš Ramuvos g., o trečioji – Rimos Jasulevičienės iš Geležinkelio g.

Gražiausia naujakurių sodyba pripažinta Jurgitos ir Dainiaus Juozaičių sodyba, esanti V. Krėvės gatvėje. Antroji vieta šioje kategorijoje įvertinta Daivos ir Virginijaus Sinkevičių, esanti J. Basanavičiaus gatvėje, o trečioji – Jolantos ir Mindaugo Sujetų, esanti Kalvių g. 

Originaliausiai savo sodybą šiemet puošė Sandra ir Deividas Ciūniai iš Senosios gatvės. Nuo jų nedaug atsiliko Valerijus Rudzinskas iš Voveraičių g., o trečioji vieta atiteko Neringai ir Leonui Griškevičiams iš Sūduvos gatvės. 

Naujausia šių metų nominacija „Miesto nostalgija – senosios miesto sodybos“. Joje pirma vieta atiteko Genės ir Jono Ražanskų sodybai Birutės gatvėje, antroji – Jūratės ir Gintaro Stučinskų sodybai Lazdijų gatvėje, o trečioji – Nijolės ir Lino Kalvinskų sodybai, esančiai  Lelijų gatvėje.

Gražiausiai savo aplinką puoselėjančių įstaigų, bendrijų ir sodybų šeimininkams įteiktos lentelės su atitinkamu užrašu, padėkos raštai ir bendrovės „Lankava“ čekiai, rožių žiedai, jiems skambėjo Alytaus muzikos mokyklos auklėtinių Aušros Kazakevičiūtės ir Alvio Chalecko (mokytojas Dainius Platūkis) pučiamaisiais instrumentais atliekami kūriniai. 

Alytuje gražiausias ir originaliausias sodybas, gražiai aplinką tvarkančias įmones ir bendrijas savivaldybė įvertina nuo 1996 metų.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą