Šiemet susitvarkykime ne tik aplinką, bet ir rūsius

Alytaus miesto savivaldybės administracija, prisijungdama prie akcijos „Darom‘22“, ragina alytiškius susitvarkyti ne tik aplinką aplink savo namus, bet ir peržvelgti gyvenamųjų namų, įstaigų bei organizacijų rūsius ir sandėliukus, juos iškraustyti ir išvalyti.

„Pastebėdami, kad miesto teritorijos yra pakankamai tvarkingos, džiaugiamės alytiškių kasmet augančiu sąmoningumu ir tikimės, kad gyventojai kaip ir kasmet pavasarį, pasitvarkys ir savo namuose, peržiūrės netinkamus ar retai naudojamus daiktus, sukauptus rūsiuose ir sandėliukuose ir juos išveš į atliekų rūšiavimo centrus“, - sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Ona Balevičiūtė.
 
Kasmetinė viešųjų erdvių tvarkymo akcija „Darom‘22“ šiemet vyks balandžio 23 d. ir skatins gyventojus visoje Lietuvoje ne tik rinkti atliekas, tačiau ir jas rūšiuoti bei pristatyti į regioninius atliekų tvarkymo centrus. Tačiau, pasak direktorės, nors „Darom“ akcija vyks šeštadienį, gyventojai kviečiami aplinką tvarkytis ir visą savaitę po jos.

Dalį teritorijų jau sutvarkė miesto mokyklų moksleiviai, pirmadienį, balandžio 25 d.,  teritoriją prie Daugų gatvės kapinių tvarkys ir Alytaus miesto savivaldybės darbuotojai. Prašymas visiems – išties atsakingai įvertinti namų rūsiuose ir sandėliukuose sukauptą turtą, atlaisvinti rūsių koridorius, praėjimus, išvežti nereikalingas atliekas į rūšiavimo centrus, nekrauti jų prie konteinerių.

Savivaldybė taip pat primena, kad rūsiai turi atitikti priešgaisrinius, sanitarinius bei civilinės saugos reikalavimus, t. y., pagal bendrąsias gaisrinės saugos taisykles, daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose draudžiama bendrojo naudojimo laiptinėse, koridoriuose, avariniuose išėjimuose laikyti degias medžiagas ir preparatus, sprogstamąsias ir kitas pavojingas medžiagas ir daiktus, trukdančius žmonių evakavimuisi gaisro atveju, savavališkai įrengti pertvaras, užtverti, užkrauti praėjimus rūsiuose. Iš rūsių langų prieduobių turi būti išvalytos šiukšlės.

Kaip skelbia šiemetinės akcijos „Darom‘22“ organizatoriai, joje gali dalyvauti pavieniai asmenys, šeimos, miestų ir miestelių bendruomenės, organizacijos, verslo įmonės ir visi kam rūpi aplinkosauga. Dalyvių registracija šiemet nebus vykdoma, o surinktas ir išrūšiuotas atliekas į regioninius ir apskričių aplinkos tvarkymo centrus arba stambiagabaričių atliekų tvarkymo centrus pristatys patys akcijos dalyviai. 

Aikštelių ir stambiagabaričių atliekų centro adresai: 

Alovės g. 6B, Alytus, Tel. (8 672) 16 878, Darbo laikas II-VI 9.00 – 18.00, Pertrauka: 13.00 – 14.00   

Putinų g. 3A, Alytus, Tel. (8 618) 06 220, Darbo laikas II-VI 9.00 – 18.00,  Pertrauka: 13.00 – 14.00

Karjero g. 2, Takniškių k., Alovės sen., Tel. (8 646) 26 020, Darbo laikas I-VII 8.00 – 20.00

Alytaus miesto savivaldybės administracija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą