Informacija apie rūšiavimą – ir ukrainiečių kalba

Ukrainietei Tamarai ir jos šeimai Lietuva jau tapo antraisiais namais. Nuo karo su vaikais pabėgusi moteris dirba, nuomojasi dviejų kambarių butą, jį tvarkosi ir, atnešusi atliekas, prie konteinerių jau nesutrinka taip, kaip tai buvo pirmosiomis dienomis. 

„Pirmąsyk išnešusi atliekas ir pamačiusi penkis konteinerius, sustojau kaip įbesta: žmogus prie jų kažką dėliojo į atskirus konteinerius, o aš nesupratau, ką daryti, kodėl tų konteinerių tiek daug ir ką į kiekvieną jų dėti“, - pasakojo Tamara. 

Tąsyk prie konteinerių sutiktas žmogus jai trumpai paaiškino, kaip elgtis, o dabar ji jau žino, kad į atskirus konteinerius reikia mesti išrūšiuotas stiklo, popieriaus, plastiko, maisto atliekas, o kas lieka – į mišrias. „Aš gyvenu jūsų šalyje ir noriu elgtis taip, kaip pas jus įprasta, bet dar ne visada žinau, kur kokį daiktą mesti, kad viską padaryčiau teisingai“, - prisipažino Tamara. 

Kad jai ir kitiems ukrainiečiams netektų klausinėti aplinkinių, kaip rūšiuoti atliekas, Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras parengė rūšiavimo atmintinę ukrainiečių kalba. Joje – glausta, iliustruota informacija, kur kokias atliekas mesti, priminimas, kad maisto atliekas reikia rinkti į maišelius ir jokių atliekų negalima palikti prie konteinerių. 
Rūšiavimo atmintinės ukrainiečių kalba bus skelbiamos svetainėje www.aratc.lt. Nedideliu tiražu atspausdintų atmintinių bus galima rasti pakartotinio daiktų naudojimo centre „TikoTiks“, į kurį dažnai užsuka mūsų regione įsikūrę ukrainiečiai, jas dalins ARATC konteinerių aikštelių priežiūros specialistai. Dėl atmintinių ukrainiečių kalba galima kreiptis ir elektroniniu paštu info@alytausratc.lt. 

„Rūšiavimas yra labai svarbi mūsų gyvenimo dalis. Žmogaus elgesys su atliekomis rodo jo vidinę kultūrą, jo požiūrį į aplinkinius ir santykius su jais. Buvome maloniai nustebinti, sulaukę regiono savivaldybėse apsigyvenusių ukrainiečių, jiems padedančių mūsų gyventojų prašymų pateikti informacijos apie rūšiavimą ukrainiečių kalba ir į šiuos prašymus atsižvelgėme“, - sakė Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro direktorius Algirdas Reipas.  

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą