Radusiems šerną – kompensacijos

Siekiant mažinti afrikinio kiaulių maro plitimą Lietuvoje, mokamos išmokos už surastas šernų gaišenas. Tai padeda suaktyvinti kritusių šernų paieškas ir operatyviai juos pašalinti iš aplinkos, tokiu būdu užkertant kelią tolesniam ligos plitimui.

Radus šerno gaišeną, reikia kreiptis ir apie tai pranešti Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT) arba VMVT teritoriniam padaliniui. Tai patogiausia padaryti visą parą veikiančiu trumpuoju telefono numeriu 1879, elektroniniu paštu (info@vmvt.lt) arba paskambinus į artimiausią Valstybės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) padalinį.

– Informaciją pateikiantys asmenys turi nurodyti tikslią šerno gaišenos radimo vietą (esant galimybei, pateikti koordinates pagal Globalaus pozicionavimo sistemą (GPS)).

– Radus nugaišusį šerną, jo negalima transportuoti, judinti, imti mėginių, užkasti ar savarankiškai pristatyti į VMVT teritorinį padalinį. Tai padarys už tai atsakingi pareigūnai.

– VMVT specialistai rekomenduoja radimo vietą pažymėti aiškiai matomu ženklu – tiesiog užrišti ant medžio ar krūmo spalvotą medžiagos juostą, įsmeigti į žemę šaką ar panašiai.

Asmeniui, pranešusiam apie rastą šerno gaišeną mokama 30 eurų išmoka. Norint ją gauti, būtina užpildyti prašymą, apie kurį informuos pranešimą priėmęs VMVT darbuotojas.

Svarbu – išmokos už suteiktą informaciją mokamos tik suradus šerno gaišeną nurodytoje vietoje ir atrinkus mėginius Afrikinio kiaulių maro tyrimams. Jei apie tą pačią šerno gaišeną praneša keli asmenys, teisę į išmoką turi pirmas informaciją pateikęs asmuo.

Valstybės maisto ir veterinarijos tarnybos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą