Tik nuo žmonių elgesio priklauso, ar vandens telkiniai nepareikalaus aukų

Alytaus rajone telkšo 71 ežeras. Tad rajono gyventojams ir svečiams tikrai pakanka vandens telkinių atsigaivinti karštą vasaros dieną, maloniai praleisti laiką su draugais ar artimaisiais. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariatas prevenciškai tikrina, ar laikomasi viešosios tvarkos ir saugaus elgesio paplūdimiuose reikalavimų.

Prie rajone esančių Ilgio, Didžiulio ir Giluičio ežerų įrengtos maudyklos, poilsiavietės, žaidimų aikštelės, jų priežiūrą vykdo savivaldybė ir seniūnijos. Už poilsį prie ežerų įrengtose savivaldybių poilsiavietėse mokesčio nėra, maudyklos ir jų vanduo stebimos ir vertinamos pagal higienos normas.

Tačiau ar visada atsakingai elgiamasi prie vandens telkinių, ar laikomasi savivaldybės patvirtintų saugaus elgesio vandenyje taisyklių, viešosios tvarkos reikalavimų?

Jau birželio pradžioje policijos pareigūnai nustatė žmonių gausiai lankomus populiarius paplūdimius ir neoficialias pamėgtas poilsio vietas prie vandens telkinių prižiūrimoje teritorijoje, kur galimi viešosios tvarkos pažeidimai ir saugaus elgesio reikalavimų nesilaikymas.

Poilsiautojų lankomas maudynių vietas dažnai prevenciškai tikrina policijos pareigūnų ekipažai, o Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnai kartu su Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnais ir Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojais organizavo priemones prie vandens telkinių. Policijos pareigūnai stebėjo, ar laikomasi viešosios tvarkos ir saugaus elgesio paplūdimiuose reikalavimų.

Paplūdimiuose viešinta parengta informacija apie elgesį viešojoje vietoje ir saugų elgesį vandenyje. Poilsiautojai raginti nepalikti be priežiūros asmeninių daiktų, nepažeisti viešosios tvarkos reikalavimų, nevartoti alkoholinių gėrimų, netriukšmauti, nešiukšlinti, nesimaudyti tam neskirtose ir nesaugiose vietose, nepalikti vaikų be priežiūros ir kt.

Su socialiniais partneriais planuojama prevencines priemones vykdyti ir rugpjūčio‒rugsėjo mėnesiais.

Taip pat primename poilsiautojams, kad pravartu susipažinti su Alytaus rajono savivaldybės tarybos (2018 m. kovo 29 d. sprendimas Nr. K-45) patvirtintomis saugaus elgesio paviršinių vandens telkinių vandenyje taisyklėmis.

Vertinkime savo gyvybes ir sveikatą, saugokime savo turtą, gerbkime aplinkinius, to nepamirškime ir ilsėdamiesi ar pramogaudami prie vandens!

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą